| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 09/05 2011 kl. 14:32 4 kommentarer

Kycklinglasagne med aubergine,ramslök och ricotta

Med lite inspiration från det här receptet så föddes idén till den här lasagnen. Alltså tänket med pasta/tomatsås/ricottaröra. Det är inga speciella mått på detta inlägg. Du får blanda från höften, men på ett ungefär så gjorde jag så här:

KYCKLINGLASAGNE MED AUBERGINE RAMSLÖK OCH RICOTTA

  • Använd lasagneplattor med spenat
  • Skiva och stek fyra kycklingfiléer. Krydda med salt, peppar, lite citronsaft och ganska mycket rosmarin.
  • tärna och fräs en stor aubergine, paprika och purjolök i stekpannan
  • varva krossade tomater i samband med moteringen av lasagnens
  • toppa med en sats ricottacreme med ramslök och tryffelolja ovanpå – se recept nedan
  • In med allt i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.  

RICOTTAKRÄM MED RAMSLÖK OCH TRYFFELOLJA

  • En burk ricotta blandas med en tesked tryffelolja och ca 10 finklippta ramslöksblad.
  • Salta och peppra ordentligt – klart!

Liknande inlägg:

4 svar till “Kycklinglasagne med aubergine,ramslök och ricotta”

  1. Så gott det ser ut

  2. Jens Hansen skriver:

    Ah ännu en variant på lasagne. Kan inte bli fel tycker jag. Ska nog laga min favorit snart. Skaldjurslasagne, mums.

    /Jens

  3. Fröken Dill skriver:

    Låter jättegott. Jag hoppas kunna lägga vantarna på lite ramslök nu i vår.
    Hälsar fröken Dill

  4. Anna skriver:

    Ser riktigt gott ut! Kul variant på lasagne. Ska definitivt provas.

  5. […] kycklinglasagne med aubergine, ramslök och ricotta […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *