Müsligröt

Om du vill ha inspiration till nya frukostidéer rekommenderar jag gärna bloggen 365 days of breakfast som uppdaterar om sina frukostvanor varje dag. Som bonus kompletteras varje inlägg med ett dagens soundtrack. Helt klart en humörhöjare i det dagliga rss-flödet!

Det hade inte blivit mycket variation i mina bilder om jag hade roddat samma fotoprojekt. Barnen varvar oftast naturell yoghurt, lite bär och müsli med alternativt havregrynsgröt till frukost och jag kör oftast på temat engelskt te (PG tips finns i storpack på Citygross numer så vi slipper smuggla hem från England), mackor och ett glas juice. På helgerna blir det  mer variation på frukostmenyn, men vardagsfrukosten innan dagislämning bygger vanligen på samma säkra kort.

Häromdagen  när både havregryn och yoghurt var slut gick vi över on the wild side och gjorde müsligröt som hela frukostkommitén här hemma gillade. Axa:s ekologiska  frukt och nötmüsli innehåller flingor och frukt i en salig blandning – havregryn, veteflingor, russin, torkade aprikoser, rågflingor, torkade äppelbitar och hasselnötter.  Inget extra sött tillsatt alltså i blandningen. Müsligröten är världens enklaste genväg i  morgonhetsen!

MÜSLIGRÖT

  • Koka gröt på vanligt vis, dvs med 1 dl müsli och 2 dl vatten. Glöm förstås inte en liten nypa salt som med vanligt grötkok.
  • Toppa med lite kanel för mer smak och och servera med skivad banan!

En kommentar

  1. Ann-Louise

    Tack för tipset! Jag brukar trolla med pepparkakskrydda när jag ska festa till gröten. Hur gott som helst!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.