Vårsemester i Barcelona och Sitges

Magnus och jag är helt wild och crazy och åker till Spanien istället för Italien den här våren. Det känns som om det är dags att vidga vyerna lite grand, men jag erkänner att det känns en smula läskigt (trots att det ju inte precis är på andra sidan jordklotet). Inte minst med tanke på att flera olyckskorpar har kraxat om hur dålig maten är i Barcelona och att vi kommer att ångra ihjäl oss att vi inte satsade på det säkra kortet och åkte till Italien ytterligare en gång. Nu är det alltså upp till bevis. För visst måste det väl gå att äta gott även i Spanien?


I Trapani på Sicilien, april 2010

Om ett par veckor startar vi semestern med sol och avkoppling i Sitges och avslutar med två nätter i Barcelona. Hotellen är bokade, men vi har egentligen väldigt dålig koll på vad vi ska hitta på. Tipsa oss om bra frukostställen i de gotiska kvarteren i Barcelona, var vi äter den bästa tapasen, vad vi ska hitta på i Sitges (mer än att ligga vid poolen – åtminstone en av oss blir lätt rastlös) eller kanske turistfällor som vi bör undvika.

13 kommentarer

 1. Anne-Helen Ericson

  Vilken lycka att åka till Barcelona. Italien är alltid Italien, men Barcelona är en höjdare. Frukost i saluhallen rekommenderas. Dit gick jag och dottern när vi var där sist. Massor av trevliga restauranger ut mot Barcelonetta, speciellt om man gillar fisk. Tapas finns det säkert på många ställen, men vi åt i hamnområdet nästan rakt ut från Columbusstatyn. Jättegott.
  Det finns mycket att se förstås. Parc Guell är fin med en fantastisk utsikt över stan. Hinner ni så åk till den magiska fontänen vid slottet, tunnelbana Plaza Espana. Låter otroligt turistiskt med en spelande och färgskimrande fontän, men det var spektakulärt. Lagom att åka och äta middag sedan. Ha kul!!!

  1. Helena

   Tack, Anne-Helen! Din beskrivning av Barcelona låter härlig. Saluhallen står högt upp på listan över ställen att besöka.

 2. Linda

  Ett tråkigt tips: Håll i plånboken…(men kan hända att stan ändrats på 10 år…)

  1. Helena

   Jag har hört/läst samma uppmaning på många ställen, så plånboken ska jag vara extra rädd om. Tack för tipset!

 3. Maria

  Nyss varit i Barcelona själv, för tredje gången, trots att jag egentligen också är “italofil” 😉 . Men Barcelona är ju inte som riktiga Spanien utan maten där är mer rustik och faktiskt inte helt olik den italienska. Kan rekommendera en mycket trevlig tapasrestaurang i el Born; Tapeo anem de tapes, c Montcada 29. Maten är en blandning mellan klassiska tapas och mer nyskapande rätter; bräserad oxkind, bläckfisk friterad i sitt eget bläck, kaninrevben, stekta kronärtskockor mm. Stället är nyöppnat och personalen är mycket entusiatisk och tog sig verkligen tid att förklara menyn. Vi gick faktiskt dit två gånger under vår långweekend. Trevlig resa!

 4. isa

  haha, ni tänker precis som jag. tycker också att spanien generellt sett har mycket lägre standard. jag tror att tricket är planering, att välja restaurangen innan. för om man bara slinker in på nåt ställe säger min erfarenhet att kvarterskrogen i spanien är ljusår sämre än kvarterskrogen i italien….

  1. Helena

   Du har säkert rätt, isa! Planering är a och o. I Italien har jag i princip aldrig blivit besviken på maten (förutom i Rom där vi föll i åtminstone en turistfälla, men så är det ju i större städer), men nu hoppas jag att vi kan bevisa att det finns bra mat även i Spanien.

 5. Åsa

  här http://www.utomjordiskabarcelona.com/ finns en hel del fin fina tips

  1. Helena

   Tack för länktipset, Åsa! Jag har hittat bra info på sajten.

 6. Mila

  Hej,

  basta tapas i stan ater man pa Quimet & Quimet och basta paella pa Elche. Ha det sa kul i Barcelona…vill ocksa!

  1. Helena

   Tack för tapastipset, Mila! Vi åker om en vecka och jag hoppas att jag kan rapportera om flera bra matupplevelser när vi kommer hem.

 7. Matupplevelser i Sitges » Tre tjejer i köket

  […] från en vecka i Spanien kan jag konstatera att oron för att inte hitta god mat var helt och hållet obefogad. Vi har ätit riktigt bra mat både i Sitges och Barcelona. Fisk och […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.