| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 21/02 2010 kl. 21:50 5 kommentarer

Snabbt frukostbröd

Det här är ett bra panikbröd när det inte finns jäst (eller ja nu 2010 så förväntas ju alla ha en surdegsgrund på gång…) hemma. Brödet  gör sig bäst nybakat och är perfekt när det är bråttom att trolla fram frukostbröd.

SNABBT FRUKOSTBRÖD (en plåt med 12 bröd)

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl  grahamsmjöl
  • 1 msk bakpulver
  • en liten nypa salt
  • 2 msk sirap
  • 3 dl naturell yoghurt
  • ett ägg att pensla med
  • jag använde även ICA:s salladstopping att garnera med

så här gör du:

  1. Blanda allt mjöl med bakpulver och salt i en degbunke.
  2. Blanda ner sirap och yoghurt. Arbeta ihop till en dag.
  3. Forma ca 12 runda bröd med degen och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  4. Vispa ägget och pensla bröden. Strössla frön ovanpå.
  5. Gräddas i 200 grader i ca 10-15 minuter. Klart!

Liknande inlägg:

5 svar till “Snabbt frukostbröd”

  1. åh vad gott dte verkar, jag tänkte baka bröd i veckan kanske ska prova även detta då?

    Hoppas ni får en toppenvecka!
    Kram Erica

  2. Emilies Skafferi skriver:

    Mmm så gott ! Perferkt frukostbröd=)

  3. emma skriver:

    Tack för ett superbra tips på lättbakta frukostbullar. Jag gjorde dem igår och de blev jättegoda 🙂

  4. Karin skriver:

    Hej, testade imorse och degen blev jättelös med mjölmängden enligt receptet. Jag fick ha i minst en dl extra mjöl. Hade i lite solrosfrön i degen också. Sen blev det 8 st normalstora bullar, även m det extra mjölet. Annars var de mkt goda och snabba!

  5. Anna skriver:

    Hej!
    Gjorde dessa bröden i morse och de var jätte goda!
    Hade bara turkisk yoghurt hemma men det funkade bra. Min deg blev precis lagom. Hade pumpafrön som topping.

  6. […] Snabbt frukostbröd Annes scones Citronbröd Magnus frukostbullar Snabba fröfrallor Brytbröd med basilika Polentabröd på en halvtimme Frasigt bröd Matigt majsbröd […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *