| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 04/01 2010 kl. 21:51 4 kommentarer

Pasta med citron och timjan

Här kommer en receptskiss på en ytterst blygsam pasta som barnen verkligen slukade i helgen. Det var inte en sked kvar på tallriken när de var klara så det är lika bra att memorera till en annan gång. Det är antagligen den syrliga citronsmaken som tilltalar dem?

Pasta i lite större ”plockformat” går ofta  hem hos våra barn. Vi har faktiskt aldrig de klassiska snabbmakaronerna hemma. När pastan var färdigkokt så rörde jag ner ett par matskedar creme fraiche, citronsaft, lite torkad timjan, flingsalt och svartpeppar. Jag hör ju trivialt det låter men ack vad det uppskattades!

Dagens  grönsaksalibi var morötter och finklippt ruccola. Med lite bättre framförhållning så hade jag säkert kunna toppa med strimlad skinka men jag är inte speciellt planerande av mig på helgerna är jag rädd för..

PS! Citron och timjan funkar ju även i bröd, hamburgare eller till steken,  Outtröttlig smakkombo helt enkelt!

Liknande inlägg:

4 svar till “Pasta med citron och timjan”

 1. Pernilla skriver:

  Hej! Det är alltid svårt med snabb lunchmat… Ska nog prova detta någongång.
  Tack!

 2. Martina skriver:

  Ja dom är roliga dom små. Ibland gör jag mat och tänker, det här kommer min dotter absolut att gilla och så blir det tvärtom… 🙄

 3. Oskar skriver:

  1. Jag älskar bra recept även om de är enkla.
  2. Jag älskar ordet ”grönsaksalibi”. Tror det är Maria som ska ha tacket!

 4. Ola skriver:

  Det enkla är ofta det bästa! Har själv haft en timjansperiod nu… Brukar även ta resterna av steken eller biffen och röra ut i creme fraiche och svartpeppar – brukar uppskattas av de små.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.