| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av fredag 13/11 2009 kl. 21:14 13 kommentarer

Tjuvstart, i år igen

Tjuvstart på julmyset
En brasa, en lussekatt och lite glögg – fredagsmys

För ett år sedan skrev jag ett inlägg om hur jag inte kunde motstå att tjuvstarta julen. Och kan ni tänka er, jag klarade inte att hålla mig till första advent i år heller. F’låt. 🙄

Liknande inlägg:

13 svar till “Tjuvstart, i år igen”

  1. Ida Edvardsson skriver:

    När vi bodde i Umeå en vinter införde vi traditionen att när det snöar för första gången får man börja dricka glögg. Jag tror att det bara var i början på oktober när vi började men det var så mörkt och kallt och långt bort från alla vänner att vi behövde något mysigt. Traditionen har vi behållit även efter att vi flyttade ner till sydligare trakter. I år drack vi första glöggen sista veckan i oktober.

  2. Helena skriver:

    Åååh så mysigt!!!
    Nu kliar det i fingrarna att få sätta den första saffransdegen. Kanske nästa helg..

  3. Maria skriver:

    Ida: Det låter som en bra tradition! Och det har ju faktiskt snöat lite här i Stockholm så då kan jag ju låtsas att jag inte alls tjuvstartade. :mrgreen:

    Helena: Hembakta saffransbullar (dock inte mina) är så himla gott! En lussekatt som fortfarande är varm ihop med ett glas kall mjölk är gudagott!

  4. Helena skriver:

    ..och att dessutom göra halva saffransdegen till ”riktiga” bullar som man fyller med mandelmassa och russin, det är smaskens!!

  5. Erika skriver:

    Jag gör som Helena, men byter ut russinen mot riven vit choklad… suck…!!!

    Glöggen har jag redan tullat på, men det HAR snöat här också 😉

  6. emma skriver:

    åååh vad mysigt!!!! 🙂

  7. Charlotte skriver:

    Jag har också tjuvstartat – tom bakat lussekatter!Jag skyllde på att min pojkvän skulle resa t USA och vara där över jul – så tyckte han skulle få lussekatter innan han for. Provade faktiskt en fuskvariant som Kunsörnen lanserat – en färdig mix för lussekatter. Tillsätt bara vatten (jag tillsatte lite smält margarin också)och russin. Jäst finns i påsen. Mkt praktisk snabblösning, men naturligtvis inte som riktiga hemmabakade..

  8. Charlotte skriver:

    PS. Blossas årgångsglögg är god!!!!!!!!!! Clementin.

  9. Nej men vem kan det! 😛

  10. Ulla skriver:

    Här har vi också tjuvstartat med glöggen, väntar dock med lussekatterna. Dufvenkrooks chili&choklad (spetsad) är inte dum alls.

  11. tina skriver:

    Åh glögg, åh lussebulle, ÅH brasa! Lyllos dig!

  12. Sandra drömkaka skriver:

    Jag förstår helt och hållet, jag bakade pepparkakor redan i september 😀 och snart blir det julbakning och julgodis, så underbart 🙂 !

  13. Maria skriver:

    (det blev en repris ikväll, glögg värmer skönt när man är frusen) 🙄

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *