| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 03/03 2009 kl. 11:50 11 kommentarer

Ben & Jerrys Chocolate Macadamia

”Det här låter som en Elin-glass” mailade Maria när Ben&Jerry ville skicka över sin senaste burk Chocolate Macadamia och det är väl så att det är jag som är glassoholicen i det här sällskapet. Ben & Jerry är dessutom en av våra favoriter här hemma i soffan och min absoluta favorit i deras sortiment är Bohemian Raspberry medan maken helst vill gräva ner sig i Halfbaked.

Rättvisemärkta Chocolate Macadamia innehåller choklad och vaniljgräddglass plus makadamianötter med kakaoöverdrag. Och inget mer – vilket känns lite oväntat av B&J som brukar bjuda på en allsköns blandning i sina burkar. Burken gick mellan mig och maken i soffan och när jag klagade över att jag bara lyckats fiska upp tre makadamianötter så visade det sig att han systematiskt lyckats plocka ut varenda nöt i glassen, så de var förvisso goda.  Men jag kan sakna att det inte var något ”mer” i burken. Kanske en sås? Nåt annat crunchigt? Jag funderade halva natten på en ytterliggare smak och kanske  något på temat kaffe kanske skulle  bli bra? Ett alternativ är ju att skopa upp en kula av glassen på en espressobrownie 😉

Smakmässigt? Den är bra, mjuk och len. Glassen får ett extraplus för att det är en rättvisemärkt produkt, men känslan av att det saknas något i den gör att jag ger den betyget 3/5.

PS! Vilken nostalgitripp att kika in på Ben&Jerrys flavour graveyard!

jerrysglass

Liknande inlägg:

11 svar till “Ben & Jerrys Chocolate Macadamia”

 1. Rebecca skriver:

  Jag blev lite besviken när jag smakade Chocolate Macadamia. Den saknade helt klart något, och jag tycker macadamianötterna var lite sega. Jag tror den hade blivit godare med ripplad choklad- eller kolasås. Men inget går upp mot Bohemian Raspberry.

 2. Elin skriver:

  Kolasås skulle också kunna funka! jag kände mig helt maniac som låg halva natten och funderade på hur glassen skulle kunna bli lite bättre 😎

 3. helena skriver:

  tänk den som ändå hade fått var provsmakare för B&J…

 4. Elin skriver:

  Med tanke på att jag är föräldraledig just nu så får det nog ses som min mest professionella merit just nu 😉

 5. Anne skriver:

  Jag gillade just att det var så lite i den faktiskt – eller ja, fler nötter kunde det fått vara, men annars tyckte jag om att den var lite ”clean” sådär. Och lagom chokladig, jag gillar inte chokladglass annars men den här var helt rätt för mig 🙂

 6. lina skriver:

  Med tanke på Annes kommentar kanske jag skulle gilla denna! Har annars också svårt för chokladglass, men testa det ska jag!

 7. Charlotte skriver:

  Har ni tänkt på varför man kan gilla en smak i en viss form men ogilla samma smak i en annan form? Jag älskar tex. choklad i (nästan) alla dess former – som ren choklad, som kaka, som oboy, som milkshake, som sås… men jag avskyr chokladglass! Jag mår illa av den.. Till saken hör att jag älskar all annan glass… Är inte det konstigt? Är det fler som har såna här konstiga preferenser, och vad kan det bero på??

 8. Rebecca skriver:

  Det verkar som att de flesta chokladälskare (kakor, praliner osv) inte gillar chokladglass, konstigt nog. Jag är nog den enda som är fanatisk i ALLT med choklad. Den absolut ljuvligaste chokladglassen jag smakat kommer från danska Hansens Flødeis. De använder Valrhonachoklad i glassen, och jag tror den kan få vilken chokladglasshatare som helst att smälta.

 9. Maria skriver:

  Rebecca: Du och jag kan bilda klubb för jag älskar också choklad i alla dess former, inklusive chokladglass! 🙂

 10. 😯 ooh va gott! Den måste jag få tag i typ nuu.. yamii…

 11. Maja skriver:

  Åh, jag har aldrig smakat nån Ben & Jerry´s glass men skulle jättegärna vilja det. (Jag har aldrig smakat nån för att dom är ju inte billiga deräkt…) Den där sorten verkar som en kanonsort! Jag tycker macadamianötter är jättegott så jag tror jag skulle gilla den där 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.