| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 02/10 2007 kl. 11:29 Kommentera

Äppelmos med plommon och kanel

Det är bara att konstatera att plommonsäsongen var kort och väldigt intensiv. Av de sista plommonen som gick att använda så blev det sällskap i ett äppelmos med inspiration från ett recept från Ica-kuriren. Det här hopkoket kommer definitivt att räcka hela vintern!

Äppelmos med plommon och kanel, en receptskiss

  • Jag räknade på ca 4 kilo plommon och äpplen varav ca 1/3 var plommon.
  • Till hopkoket behövdes ca 2 dl vatten och 10 dl socker (sockermängden är alltså mindre än i orginalreceptet men det fungerade på våra söta plommon).
  • Som smaksättning till småputtrandet blev det skrapet från två vaniljstänger och ett par kanelstänger.
  • Det jag ångrar lite efteråt är att jag hade i saften från en citron, jag borde ha följt magkänslan och åkt förbi Ica och köpt apelsiner istället…

Liknande inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *