| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av torsdag 07/06 2007 kl. 21:12 8 kommentarer

Bananer i frysen

Någonstans läste jag att man kunde göra glass av övermogna bananer. De bruna bananerna skulle slängas i frysen och så skulle de senare mixas med – eh, ja det var just det, vadå? Var det yoghurt? För nu har jag ett par frysta bananer som jag inte vet vad jag ska göra med. Hjälp!

Liknande inlägg:

8 svar till “Bananer i frysen”

 1. Åsa skriver:

  Här på Serendipisk mat finns ett recept:

  http://dozzilagar.blogspot.com/2007/06/kall-banan.html

  Har inte provat det själv, men det verkar ju inte helt fel. 🙂

 2. Nicklas skriver:

  Frys in bananen i bitar. Skalad så klart. När den är frusen så mixa den i en stark blender, och du får en typ sorbet.

 3. Mikael skriver:

  eller så kan man (kans bäst innan man fryser dem) dela dem på tvären och äta med en sked… mycket enkelt och gott alternativ till andra frysta desserter…

  annars är de nog kanongott att mixa med vanilj kessela och varför inte ha ner lite bananlikör?

 4. Elin skriver:

  bra tips! Jag tror det var matlagningsyoghurt i receptet jag klippt ut och tappat bort. Och jag var ju inte så klok att jag delade dem innan jag kastade dem i frysen, ack jag lär mig!

 5. Charlotte skriver:

  Jag brukar mixa frysta bananer (skivade) med en handmixer (vilket bli krämigare än att mixa i en blender) tillsammans med lite frysta hallon eller andra bär. Dessutom tillsätter jag ibland lite blåbärssoppa (bara en skvätt). Superdupergott och nyttigt!!! Blir krämigt som gräddglass!

 6. Karin skriver:

  eller så gör du en god smoothie med fryst banan, hallon, is och sedan valfri yoghurt (tex vanilj) och kanske lite apelsinjuice, borde även sockergrynet gilla 🙂

 7. Anna skriver:

  Jag gör som tidigare tipsare, fryser ner dem i bitar och mixar dem som de är, utan tillsats. Blir riktigt gott! Det är för övrigt väldigt bra att ha frysta bananer i frysen, för då kan man ju lätt ta fram några bitar för en smoothie också. Köper alltid billigare, omogna bananer på sommaren av den anledningen.

 8. Hannele skriver:

  Bruna bananer är goda friterade också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.