| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av fredag 09/03 2007 kl. 10:34 Kommentera

Spagettisquash

I lådan från Årstiderna förra veckan så fanns det en prima spagettisquash som vi provade att baka i ugnen. Resultatet som blir när man gröper ut squashen (eller är det en spagettipumpa?) liknar faktiskt spagetti och var helt ok. Bebisvänligt dessutom!

  • Vi delade spagettisquashen på mitten och skrapade bort fröna.
  • Sedan så strödde vi på lite flingsalt och ringlade över lite olivolja och la den i en ugnssäker form tillsammans med lite skivad lök och vitlök.
  • Det tog ca 30 minuter i 200 grader och därefter var det bara att gröpa ut innehållet som vi blandade med löken.

Märkligt nog så smakar det ju nästan spagetti, det säger väl en hel del om att man ofta äter med ögonen. Spagettisquash är alltså ett ok alternativ om man vill bjuda på glutenfritt och vill ha något som liknar pasta. Lotta lagade sin spagettisquash med parmesan och fläsk, jag kan tänka mig att det blir väldigt bra! Det ska jag prova nästa gång!


De monsterstora fläskkotletterna räknas nog som gårdsgris. De är grymt goda! Sedan så blev det en kryddig tomatsås till. Snabb och enkel vardagsmiddag!

Liknande inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *