| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 13/12 2006 kl. 21:11 2 kommentarer

Saffranskaka med apelsin serverad med lingoncremefraiche

Från början hade jag ambitionen att göra lussebullar idag men det hela slutade med att det blev en enkel saffranskaka istället. Kominationen med saffran och apelsin passar bra tycker jag och låter det bekant så kan det bero på att jag använde kombon i en räkpasta i vintras. Saffranskakan går väldigt snabbt att göra. Det enda som tar lite tid är att ciselera skalet från apelsinen, så ett bra recept om man vill ha saffransdofter i köket utan att anstränga sig!

Saffranskaka med apelsin serverad med lingoncremefraiche

  • 2 hg smör
  • 0,5 g saffran
  • 1 sockerbit
  • saft och skal från 1 apelsin
  • 2 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk florsocker
  • en klick smör och lite ströbröd till formen
  1. Smörj och bröa en slät rund form med löstagbar kant.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med en sockerbit.
  3. Riv skalet och pressa ur saften från apelsinen.
  4. Vispa ägg och socker poröst.
  5. Tillsätt saffran, smör, mjölk samt skal och saft av apelsinen.
  6. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner det i smeten. Häll smeten i formen.
  7. Grädda i 175°C, i nedre delen av ugnen, ca 40 min.

Till kakan gjorde jag en röra med några matskedar creme fraiche och en näve lingon. Smaksätt försiktigt med vaniljsocker.

Liknande inlägg:

2 svar till “Saffranskaka med apelsin serverad med lingoncremefraiche”

  1. Lena skriver:

    Åh nej… jag bestämde mig igår för att göra den här men så glömde jag köpa apelsin 😈 Suck.

  2. Elin skriver:

    Skicka ut H för akut shopping för den är grymt god! (den är redan slut här, ehum)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *