| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 19/09 2006 kl. 20:49 4 kommentarer

Svampsoppa

Höst, svampsäsong och lite ruggigt utomhus – vad kan passa bättre än en svampsoppa till middag? Den här soppan hittade jag hos Arla och den var matig och god. Efter några mindre modifieringar i receptet blev det så här:

Matig soppa med kantareller och champinjoner

Till 4 portioner
150 g färska champinjoner
100 g kantareller
smör att steka i
3 stora potatisar
3 schalottenlökar
3 dl vatten
1 krm svartpeppar
2 svampbuljongtärningar
5 dl mjölk
2½ dl matlagningsgrädde
ca 1 tsk salt
1 tsk pressad citron
½ dl hackad gräslök

Gör så här
Skär svampen i bitar, fräs i smör och ställ åt sidan. Skala och hacka potatisen i mindre bitar, skala och hacka löken. Fräs potatis och lök i smör i en kastrull. Tillsätt vatten, peppar och buljongtärningarna och låt koka i ungefär 15 minuter. Mixa lök och potatis till en slät massa, jag gjorde det i matberedaren och hällde sedan tillbaka potatispurén i kastrullen och tillsatte svamp, mjölk och matlagningsgrädde. Låt soppan koka ihop inågra minuter och smaka sedan av med salt, citron och gräslök.

Liknande inlägg:

4 svar till “Svampsoppa”

  1. Jenny skriver:

    Denna måste testas. Låter jättegott och kantareller är ju helt gudomligt!

  2. Maria skriver:

    Åh, ser supergott ut!

  3. Linda skriver:

    mmm, ja de ser riktigt gott ut och måstes testas här hemma med!

  4. kembla skriver:

    Soppmatlaget med flera gäster kommer i morgon! Massor med svamp i frysen och torkad i påsar! Nu är det bara att börja jobba! Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *