Yoghurt- och citronmarinerade kycklingklubbor

Yoghurt- och citronmarinerade kycklingklubbor, 60 st

60 st kycklingklubbor
1 liter grekisk yoghurt
skalet av 3 citroner
4 vitlöksklyftor
3 msk torkad oregano
6 tsk paprikapulver
1 kruka färsk oregano – till garnering
1 citron – till garnering
salt
svartpeppar

Gör så här:

Riv citronskal och vitlöksklyftor på rivjärn och blanda med yoghurten. Tillsätt oregano, paprikapulver, salt och svartpeppar. Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form, häll över marinaden och låt stå och dra i 30 minuter. Stek kycklingen i ugnen tills köttet släpper från benen (cirka 40 minuter, 225 grader). Garnera med citronskivor och färsk oregano.

Helenas kommentar: När jag provlagade kycklingen hade jag i cayennepeppar istället för paprikapulver och det blev så klart en lite hetare rätt.

Yoghurt- & citronmarinerade kycklingklubbor

Yoghurt- och citronmarinerade kycklingklubbor ingick i examensbuffén.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.