Yoghurtmarinerad kyckling med citron

Om några veckor ska jag prestera en examensbuffé för 30 personer och i dagarna har jag fullt upp med att provlaga nya rätter. Det blir visserligen mestadels gamla beprövade favoriter, men en och annan nykomling i bufféfamiljen ska jag också klämma in. Det här kycklingreceptet hittade jag i Laga Lätt, nr 4 – 2006 (ett utmärkt nummer med många tips inför sommarens fester) och efter några små ändringar kvalar den definitivt in för att få vara med och fira den nybakade polisen.

Till fyra portioner behövs:

3 stora kycklingfiléer
2 dl matlagningsyoghurt
rivet skal av 1/2 citron
1/2 vitlöksklyfta
1/2 tsk chilipulver
1 msk oregano
salt
svartpeppar från kvarn
1 citron till garnering

Gör så här:

Blanda yoghurt, finrivet citronskal, riven/pressad vitlöksklyfta och kryddor. Dela kycklingen och lägg den i en ugnsfast form och häll marinaden över. Låt stå i kylskåp i ca 30 minuter. Stek kycklingen i ugnen (225 grader) i ca 40 minuter (innertemperaturen ska vara 70 grader). Garnera med citronskivor.

Helenas kommentar: jag serverade kycklingen till råris och fetaostkräm (smulad fetaost och några msk lätt creme fraiche). Till buffén kommer jag använda kycklingklubbor eftersom det är bra mycket billigare än filéer.

Yoghurtmarinerad kyckling med citron

4 kommentarer

 1. Vickan

  Jag såg det där receptet i tidningen (eller rättare sagt PÅ framsidan) och klippte ut det!! Såg så himla gott och snyggt ut! Smakade det bra?? Har tänkt göra det på en buffé jag med…

  🙂

  ps) looove eran sida!!!

 2. Helena

  -> Vickan: Visst var bilden i tidningen snygg! Och kycklingen smakade precis så bra som jag hade hoppats. Den platsar definitivt på buffébordet. 😀

 3. Mia

  jag gjorde exakt enligt receptet men la till lök i marinaden och stekte på pannan istället. oxå gott!

 4. Jag googlar och hittar hem » Tre tjejer i köket

  […] Och överst bland sökträffarna hamnade vi… […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.