| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av torsdag 05/01 2006 kl. 20:50 1 kommentar

Vit chokladmousse med kardemumma och hjortronsylt

Det blev en hel del bakingredienser över efter julstöket. Bland annat en hel del choklad. Tack vare dessa skafferigömmor blev det premiär för chokladmousse. Jag har gjort chokladmousse en gång förut men då jag misslyckades totalt och sedan dess så har det väl gått typ fem år. Men det här blev bra!

VIT CHOKLADMOUSSE MED KARDEMUMMA OCH HJORTRONSYLT, 4 portioner

  • 120 gram vit choklad
  • 0,75 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • malen kardemumma
  • hjortronsylt
  1. Smält chokladen varsamt i en skål.
  2. Koka upp mjölk i en kastrull och rör ner i den smälta chokladen. Låt svalna.
  3. Vispa grädde och rör ner i chokladröran. Häll upp i fyra portionsformar.
  4. Låt chokladmoussen stå kallt några timmar i kylskåpet.
  5. Pudra över kardemumma på chokladmoussen innan servering och ringla över ljummen hjortronsylt.

Liknande inlägg:

Ett svar till “Vit chokladmousse med kardemumma och hjortronsylt”

  1. Fredrik Larssen skriver:

    Ser att ni gillar hjortronsylt. Vill ni köpa hjortronsylt som smakar som hemlagad, så är ni välkomna att beställa på.

    http://www.larssens.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *