| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 31/07 2005 kl. 18:36 2 kommentarer

Kycklingcurry med kardemumma och kokosmjölk

Med inspiration från kokboken Med smak av Indien blev kvällens curry till.

KYCKLINGCURRY MED KARDEMUMMA OCH KOKOS 4 port

Marinad till kyckling
5-6 klyftor vitlök
ett par cm färsk ingefära
1,5 msk kardemummafrön
en bit finhackad röd chili
1/2 tsk svartpeppar
drygt en dl yoghurt
rivet citronskalk

  • Finhacka vitlök och ingefära. Blanda alla ingredienser till marinaden och mixa smeten slät med en stavmixer.
  • Gnid in kycklingbitar med marinaden. Låt stå en liten stund innan det steks på medelvärme i en stekpanna med höga kanter.
  • När kycklingen är genomstekt; häll på en burk kokosmjölk och ca 1,5 dl yoghurt i stekpannan. Låt allt puttra ihop en stund innan servering.
  • Toppa med finhackad basilika eller koriander  innan servering.

Liknande inlägg:

2 svar till “Kycklingcurry med kardemumma och kokosmjölk”

  1. christian skriver:

    Så, tog och lagade det hela ikväll, mycket gott. Hittade dock inga kardemummafrön i min affär, så det fick bli vanlig malen kardemumma.

  2. Elin skriver:

    vad kul! själv lever jag på resterna fortfarande tillsammans med sallad och pitabröd 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *