Flyttrea på Trigo

Andra går på rea och fyndar skor, kläder, dvdfilmer och elektronik. Jag fyndar saker till köket:

Trigo på Fleminggatan har flyttrea vilket innebär 50% på hela butiken. Jag var där igår och fyndade två olivoljor med vit respektive svart tryffelolja och två vinägerflaskor med sherry respektive cidersmak. Samtliga flaskor har en smart sprayfunktion som alternativ till att ringla ur dem. Dessutom så blev det flingsalt med smak av örter och vitlök, en mezekryddblandning (spiskummin, koriander, kanel, lök, persilja, mejram och gräslök) och två lite större tapasfat som jag kan tro kan vara bra till lite allt möjligt. Det slank med en kokbok också som jag klämt och känt på allt för många gånger; Med smak av indien, och jag har snabbläst den lite och det finns en del roliga saker att göra ur den framöver.

Vart Trigo tar vägen efter flytten har jag ingen aning om men förhoppningsvis så kommer det ett nyhetsbrev om detta snart.

De fina soppskålarna till höger finns på Indiskas rea för 25:-/st, klart fynd, dessutom har de matchande muggar för 15:- som jag lyckades låta bli att köpa!

15 kommentarer

 1. Undraren

  Måste verkligen tacka för alla bra tips först om chiliveckan på Rosendalsträdgårdar, sen om Rean på Trigo. Gjorde enligt mig själv några riktiga kap där. Hörde att det inte var klart med någon lokal utan de hade några olika alternativ.

 2. Elin

  jag lovar, så fort jag vet vart Trigo tar vägen så kommer det att uppdateras 🙂

 3. EVA

  är det någon som vet vart affären trigo tog vägen
  tyckte så mkt om att handla där mvh eva

 4. Elin

  Vi undrade över det så senast igår! Jag kom att tänka på trigo nämligen eftersom jag hade deras örtsalt till det nybakade ostochorganobröd iår. Deras hemsida verkar tyvärr inte fungerar. Så alla tips om Trigo mottages tacksamt!

 5. elin

  jag tror att trigo har flyttat till st eriksgatan… var där i helgen och jorde några ricktiga fynd.
  Elin

 6. Elin

  hej Elin, det stämmer, jag har redan varit där och botaniserat efter ett tips från en annan ragazzeläsare, nu heter det Zoco och drivs av “halva” f.d. Trigo.

 7. Maria

  Zoco finns ännu. Men snart stänger dom. Fick just mail om att från och med imorgon har dom 50 % på allt på Zoco. Synd. Undrar vad det ska bli där nu?

 8. Elin

  äsch då vad trist att det inte gick bra för dem, nu gäller det att skynda fynda mrs darlingtons curd med cointrau som de har i sortimentet med andra ord (aah, jag borde ju göra en själv egentligen…)

 9. Erika

  Appropå curd, vi gjorde Lemon Curd för någon vecka sedan. Hade massa citroner över… Den blev fin och god. Nu har jag tre burkar som jag inte vet vad jag ska göra med? Tips på användning???

 10. Elin

  googla på trifle-recept kanske, en engelsk dessert som går att variera ganska mkt, finns med i kakboken Vinterns Söta bland annat.

 11. Erika

  Har googlat lite nu. Vad tror du om att köra på Savoyardikex, lemon curd och Mildas vanlijvisp? (Allt finns hemma i skåpen) Måste jag “blöta” kexen” eller går det att blanda direkt? Om de ska blötas, vad passar ihop med vanilj och citron, utan att det blir för många smaker? Lite riven choklad på toppen kanske. Hittade många väldigt snygga biler!:grin:

  Sorry, att jag hamnat långt från Trigo/Zoco-ämnet…

 12. Elin

  Låter som en lovande fredagskväll tycker jag!

  (när det gäller trifle är jag väldigt överseende med sidospår så om inte Helena och Maria går in och stänger tråden så är det nog ingen fara. )

  De gånger jag har ätit trifle så har det varit någon form av lager i desserten som “blött” ner kakbotten, tänk som en tiramisu ungefär. Så den kan stå till sig lite. Svärmor gjorde en variant med nån slags fruktjelly i somras och sambon gjorde en variant med madeirakaka i julas.

  Sedan kan jag tänka mig att hallon passar till citron, hittar du några i frysen så är du i mål!

  sök också på trifle på http://deliaonline.com/ , Delia har koll på engelska efterätter!

 13. Erika

  Tusen tack!!!:grin:

  Återkommer med bildbevis efter helgen!

 14. Maria

  Jag har inga problem med off topic-kommentarer, i alla fall inte så länge man håller sig inom matens sköna värld och undviker personangrepp och dylikt! :mrgreen:

  Det blir spännande att höra om din trifle sen Erika!

 15. Elin

  ja bildbevis vill vi ha!!!!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.