| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 04/05 2005 kl. 20:30 3 kommentarer

Citronette

Jag är väldigt förtjust i min senaste kokbok som jag fick i present häromdagen; Det goda livet – en bok om livskvalité med mat och vin i centrum. De flesta recepten är under 500 kcal/portion, allt verkar gott och det är generöst med roliga ideér i kokboken om hur man gör snygg mat.

Receptet på citronette i kokboken blev jättebra. Passar bra till buffébordet men framför allt så är det god vardagslyx till grönsalladen!

CITRONETTE

  • 1 st urkärnad och fint tärnad tomat
  • ca 0,5 dl strimlad basilika
  • 1 dl pressad citronsaft
  • ev 0,5-1 tsk rivet citronskal
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och peppar

Blanda alla ingredienser. Om man inte blandar i tomattärningarna håller sig citronetten 1-2 veckor i kylskåpet. (sedan hur man kan låta bli att använda den så att den räcker så länge, ja det begriper inte jag!)

Liknande inlägg:

3 svar till “Citronette”

  1. […] var sc_project=994783; var sc_invisible=1; var sc_partition=9; var sc_security=”1789c688″;      Tre matglada vänner skriver om matlagning, restaurangbesök, kärleken till kokböcker och annat som ger livsnjutning…    Bloggen innehåller 370 inlägg och 679 kommentarer. « Citronette Sol + Sommar + Stockholm = Uteservering » […]

  2. […] det en alldeles utmärkt akutlösning i sällskap av en limedressing (som var en enklare variant av den här goda citrondressingen). Sedan lite serranoskinka och rosmarinknäcke på min tallrik medan Tvååringen fyllde på med […]

  3. […] Vinägretten är en kopia på Elins citronette. […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.