Passionsfruktsmousse
Nämnde årets påskmiddag här. En av barnen preppade en fantastisk efterrätt. Recept från Arla och ett riktigt guldkorn.
Passionsfruktsmousse
Fem portioner.
-
- 6 stycken passionsfrukter
- 2 dl vispgrädde
- 150 gram vit choklad
- 1 äggula
- 1 dl kvarg (typ kesella)
- pynta med färska hallon
- Halvera tre passionsfrukter. Pressa ner saften i en skål, sila bort alla kärnor.
- Vispa grädde. Vispa inte för hårt, eftersom moussen kan bli grynig.
- Smält choklad över vattenbad. Ta från plattan.
- Vispa ner gulan i chokladen under omrörning.
- Vispa ner lite grädde åt gången till en slät mousse.
- Tillsätt passionsfruktssaft och kvarg. Blanda.
- Häll upp moussen i glas. Ställ i kylen ca 1 tim.
- Toppa varje glas med resterande passionsfrukt och färska hallon.
Lämna en kommentar