Gran Canaria / Arguineguín: 100% glutenfritt på Beccy Boo’s Bar

Att leta glutenfri mat på semestern ÄR lite av ett deltidsjobb. Jag försöker googla lite förväg genom att scanna av Google Maps med olika sökord. Dyker ner och söker i ett par FB-grupper. Hittar även lite tips i appen Find me Glutenfree.  Minns inte riktigt hur jag hittade detta tips, kan faktiska ha vart via Google Maps för det öppnade så sent som i somras.

När vi var i Arguineguín på södra Gran Canaria var det lite segt att hitta variation på säker glutenfri middagsmat. Blev mycket färsk fisk och kokt potatis. Inte alltid med sås på grund av gluten vid tiilagning.  Alla fritöser hade glutenkontaminering när vi frågat runt.  Att vi därför hamnade på Beccy Boo´s Bar var därför lite av en religiös upplevelse. Att slippa kompromissa. Barnen kunde välja ALLT på menyn. Inte minst allt friterat.  Tror inte vi har sprungit på glutenfria lökringar sen Honest Burgers i England. Och har vi ens sett glutenfritt vitlöksbröd någonsin på en restaurang? Tror inte det.

Det var väldigt god komfortmat här. Maken som alltid pläderar om att äta lokal mat på resan dök ner i kvällens special som var gryta med lever och korv. mer en brittisk pubrätt. Vet inte hur många gånger han sa att det kan ha vart den godaste rätten på hela spanienresan? Min fish&chips får full poäng för fin filé och perfekt fritering. Kocken är så himla trevlig och tillmötesgående. Han fick själv celiakidiagnos för fem år sen. Lämnade ingenjörsjobbet i somras för att bli kock just här med inriktning på glutenfri mat. Hatten av för han och hans partner som skapat detta. Det är en väldigt enkel restaurang, väl gömt i något som verkar vara en fd köpcenter. Google maps hjälper dig hit. Det är ingen fin havsutsikt utan mer ett hål i väggen. Plus en välbesökt bar för norrmän. Och Beccy Boo är deras mysiga labrador. Hoppas verkligen att många hittar hit.

Måste förresten kommentera sista bilden. Jag hann nämna min frustration att vi inte hittat glutenfri tårta till  dotterns födelsedag därpå. Bara så där i förbigående. När vi skulle gå så kom han med en glutenfri cheesecake och ljus att ha hemma dagen därpå. HUR GULLIGT.  Typ grät lite i smyg över det fina.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.