(förra) veckan som gick

I måndags kväll åkte vi hem via Manchester efter en kort och intensiv helg hos familjen i North Yorkshire. Det är nästan 1,5 år sedan vi var där senast så mycket att försöka hinna komma ikapp med på typ 48 timmar. Puh. Veckan i övrigt? Ekorrhjul slash uppförsbacke. Plus en tävlingshelg på Eriksdalsbadet. Och en fot i högläge.

Hann med glutenfri fish and chips på upploppet.
Hämtade glutenfria kanelbullar hos Malvas vid St Eriksplan.
Torsdagarnas nya snabbmat.

Måndag: Sen publunch i Skipton. Ploughmans platter för min del. Fish and chips till de andra. Ingen orkade middag sen på flygplatsen.

Tisdag: Vego! En himla god bortstjsoppa. Varma mackor med rökt ost.

Onsdag: Mer vego! Förra veckans japanska kålpannkakor röstades in igen. Denna gång toppade med solstekt ägg,  stek brysselkål med svamp. Skivad salladslök. Någon slags chilidippsås. Mina bästa lunchlåda denna vecka.

Torsdag: Ny torsdagsgrej nu när båda äldsta tränar sent dessa kvällar. Färsk pasta med tillbehör. Denna gång färsk ravioli med gula kantareller, köttbullar på saliccia, riven parmesan, och chilistinn tomatsås med citron.

Fredag: AW-häng. Pizza och antipasti.

Lördag:  Höstens första chili. Maken kokade i största kastrullen så nu har vi till minst två middagar till. Med grytbitar, oxsvans och stout – riktigt mustig och god. Denna gång med pommes frites (alltid i airfryern) och riven cheddar. Salsasås med bönor som vego.

Söndag: Maken preppade sunday roast. Bland annat en skinkstek, ugnsrostad palsternacka och potatis, rotmos,  bräserad savoykål, skysås, och hemkokt äppelmos. Blir rester på tisdag. Rundade av med barnens kladdkaka.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.