Veckan som gick

Midsommar sa ni? Det passerade obemärkt här. Tänker innan att det inte spelar någon roll, men fast ändå lite märkligt när fredagen kommer – och det ÄR en jättevanlig dag här. Försöker komma på vad det är som “gör” svensk midsommar. Tror att det är mer en stämning man saknar. Åhå ett annat år blir det mer av sånt.

Veckans happening. Årlig stövelkastningstävling i byn. En av tjejerna vann klassen för ”under 16”. Hurra! Och slog även rekordet för damklassen.

VECKANS MIDDAG:

Måndag: Rester från förra veckan. Alla nöjda. Så skönt med dessa kylskåpsrensningar ibland.

Tisdag: Vego! Curry med sötpotatis och champinjoner. Ris.

Onsdag: Kycklingknyten från vår köttdeli. Potatissallad. Sallad. Coleslaw med fänkål. Glutenfri vegokorv från Gosh. Sistnämnda är ett halvfavrikat som är helt ok om man jagar glutenfri vegomat som back-up.

Torsdag: Mer plock från våran köttdeli. Gårdagens potatissallad och coleslaw. Mer sallad.

Fredag: Var det här ens midsommar? Det hade vi inte riktigt koll på med tog tillfället i akt och äta svenska dillchips innan middagen. Sedan hämtpizza i olika varianter. Med en välkyld Piper-Heidsieck hittad i skåpstädning. Glass med jordgubbar och blåbär.

Lördag: Jag och minstingen mötte upp hennes vapendragare på Wagamama för middag. Tror vi åt det mesta från menyn. Oklart vad övriga i familjen åt. En pep iväg till en kompis. En kollade rugby. En pluggade mocks.

Söndag: lågtempad fläsksida. Fänkålssås med äpple- Så gott recept från Gordon Ramsey. Smörstekta morötter. Ugnsrostad potatis.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.