Veckans bästa

Mitten av januari har levererat grått och blött väder. Kul. Inte för att vi riktigt hinner gå ut varje dag. Detta ekorrhjul med jobb och hemskolning gör att jag ibland inte vet om det är morgon eller kväll. Eller veckodag.

Veckans happening? Nioåringen har hängt på Zoom-kalas idag. Hennes kompis fyllde 10 och hade ordnat så fint. På morgonen kom hennes pappa förbi med en liten “partypåse” inför kalaset på Zoom. Så peppen var på topp när kalaset drog igång. Gulliga ungar som kan moderera onlinemöten så bra. Fast visst lipar man lite i smyg över hur barnens vardag har blivit under pandemin.

Veckans middag:

Måndag: När maken går på autopiloten: skinkstek, gräddstuvad purjolök och ugnsrostad potatis. Lite senap. Smidigt med skivad skinka till mackor resten av veckan. Typ att ha till koreansk street toast som är en av mina favoriter.

Tisdag: När jag går på autopiloten: laxpasta med bladspenat. Köpte en hel lax. Använde hälften i pastan och frös in resten.

Onsdag: Vego! Falafel med pitabröd. Plus tahinisås, zhoug, bladspenat. Sallad med fetaost, svarta oliver, färsk koriander och granatäpplekärnor.

Torsdag: Wok. Ja vi äter det en gång i veckan just nu. Vår snabbaste genväg just nu för glutenfritt och som tillfredsställer både köttätare och vegetarianer. Överblivet ris blir fried rice till barnens hemmalunch dagen efter.

Fredag: Fajitas. Annars blir det visst inte fredag i det här huset.

Lördag: Hamburgare. Med blåmögelost, bacon och portobellosvamp.

Söndag: Maken preppade en sunday roast. Rätt skönt med “söndagsmat” ändå så att man märker skillnad på dagarna. Stek med cracklings. Ugnsrostad brysselkål med västerbottensost. Morotsmos. Ugnsrostad potatis.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.