BLT

Minstingen fick önska middag i lördags och svarade snabbt B-L-T. Ja det var väl en prestation vi orkade med. Det är segt nu med regnrusk och väderomslag. Mörkt på morgonen. Ömsom svinkallt i huset. Ömsom för varmt i huset när vi boostat på för mycket med värmen. Drunknar i läxor även på helgen. Så jag springer till mötes all enkelt fixad komfortmat . Åh hösten du är vacker men kan vara så SEG.

Vinet på bilden förresten är lätt hänt vårt röda husvin. Waitrose har ett vin av eget märke från vårt ständiga favorit när det gäller till vinregion, dvs Puglia. Kostar bara 4,99 pund. Det är en sådan där all-rounder som passar till det mesta.

Tillbehör: Klyftpotatis i ugnen med rosmarin. Srirachamajonnäs.Typ inget mer.

PS! Icke-kött-ätaren hade portobellosvamp i stället för  bacon.

BLT

En receptskiss för montering. Mest åsikter.

  • Du behöver ett bra bröd lämpligt att rosta. Inte helvitt och gärna med lite frön i. Vi brukar köpa Jacksons of Yorkshire på Waitrose.
  • BRA bacon såklart. Det här är inget uppdrag för fulbacon. Jag går till vår köttdeli och önskar smoked streaky bacon och bär hem högaktningsfullt. Stek såklart varsamt men ordentligt.
  • Skivad bifftomat.
  • Krispiga salladsblad. Inte isbergssallad. Leta och inventera i grönsaksdisken. Måste var lite stuns och krisp i bladet.
  • Lite majonnäs med senap. Blanda 4 matskedar Hellmans majonnäs med 2 teskedar av den senap du gillar. Gärna lite grovkornig.
  • Skivad avokado. Ja kanske överkurs men jag gillart i.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.