Devon: lunch på the Cadeleigh Arms

Här kommer ett till pubtips om du planerar att bila mellan Cornwall och Bath. Även detta guldkorn hittat på listan för Englands bästa gastropubar.  Den här gången hamnade vi på the Cadeleigh Arms. Strax utanför Tiverton.

Det här är en väldigt gullig pub. Har man tur får man en av deras fönsterbord ut mot gatan. Deras uteplats är också ett fint alternativ. Med vidunderlig utsikt. Väldigt uppstyrt med glesa bordsplaceringar, personal med visir och generöst med handsprit. Så som vi kommer att minnas 2020.

Vi var som sagt här på lunch. Har som vana att prova lokal cider när vi är i den här delen av England. Här serveras en lättsam fruktig variant som passar fint både före och till maten.

Jag tog sikte på deras blåmusslor. Minns inte alls när jag åt musslor senast! Det blir oftast ute på restaurang och det har det ju inte vart många sådana tillfällen den här våren. Här serveras blåmusslorna med en krämig cidersås och chorizoströssel. DET vill jag göra om hemma. Ångrar dock att jag tog en hel portion. Blev inte någon plats för efterrätt.

Familjen hann prova fler andra rätter på lunchmenyn. Bland annat deras risotto. Uppskattad av barnen, men ett litet minus med vegansk riven ost på. Förstår om man vill ha en rätt på menyn som är både glutenfri och laktosfri. Men frestande ändå att få önska parmesan ändå till denna fina servering.

Maken åt nyfångad fisk. Med en smörsås han fortfarande pratar om. Han å andra sidan hade kanske hoppats på en större portion, men fick därför plats med en crème brule och rundade av med en espresso.

Barnen åt ömsom glass och ömsom pavlova. Fina kreationer. Alla nöjda.

Den här puben ligger drygt två mil från The Swan som vi lunchade på vägen ner till Cornwall. Vilken var bäst? Typ en omöjligt fråga ett besvara faktiskt. Blir nog 1-1 i det här derbyt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.