Veckans bästa

NU är vi nästan in i kaklet. Eller så nära det kan bli. De två äldsta hade sina sista “lektioner” för terminen i onsdags. Via datorn som vanligt. Kändes lite konstigt att inte ha en “avslutning”. Inte för att England har samma entusiastiska inställning som Sverige när det kommer till skolavslutningar, men endå. Minstingen slutar imorgon och hon ska in en sväng till skolan, mest för att de ska visa och planera hur det (förhoppningsvis) blir i femman i höst.

Hej Seaford!

Och min semester har precis börjat.  Alltså denna vår har verkligen vart evighetslång. Hoppas på en enklare höst där barnen kan få vara i skolan. Men nu fokus på LEDIGT.

Kan ha hittat ett ny favoritpizza.

Veckans middag:

MÅNDAG: Vego! Pasta med riven zucchini / getost /  dill / crème fraiche mm. Spenatsallad. Gröna finoliver.

TISDAG: lamm från vår köttdeli. Couscoussallad med haricots vert, haloumi och koriander. Sötpotatishummus.

ONSDAG: Nästan vego! Ugnsbakad frittata med potatis och zucchini (Mvh GOD). Något jag inte brukar laga med borde göra oftare. Oliver, sallad, vitlöksfrästa champinjoner och för de som önskade, serranoskinka.

TORSDAG:  Makens ugnsplåt med kycklinglår, citroner, oliver, och random sommargrönsaker. Sån mat man typ skyfflar in. Ett tag åt vi den en gång i veckan, inte mig emot om vi börjar igen. Ugnsrostad potatis till. Icke-kött-ätaren hittade en fish bake i frysen.

FREDAG: Côte de boeuf från vår köttdeli. Maken vispade egen bearnaise. Och precis som hundra andra fredagar hade vi tomater, svamp och potatis i ugnen. Plus en ostbricka.

LÖRDAG: Ingen var direkt hungrig efter picknick på stranden i Seaford. Köpte vedugnsbakad pizza från en food truck som dyker upp ibland i byn. DET var en bra idé.

SÖNDAG: Sen Sunday roast vid tretiden på vår fina pub rakt över gatan. Så ingen middag här. Väntar på att barnen ska göra en kladdkaka.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.