Veckans bästa

SNART sommarlov. Att upprätthålla pepp och engagemang för hemskolning börjar närma sig en potentiell OS-gren. När vi går i mål för sommarlov har vi gjort det här i fyra månader. Vet att jag upprepar mig mycket kring detta i min veckosummering, men det är ju som vår lilla bubbla här borta. Sommarlovet är mångt och mycket ett oskrivet blad men vi tar det som det kommer.

Torsdagens middag.
Veckopromenaden i Ashdown Forest.

Veckans middag

MÅNDAG: Vego! Någon slags curry med sötpotatis och spenat. Basmatiris. Limepickles. Papadam.

TISDAG: Inte alls en carbonara. Men kläckte ner ägg och riven pecorino i den nykokta spagettin. Sedan i med nykokta bondbönor och rökt makrill. Plus persilja. Barnen dissade bondbönorna men annars var alla nöjda. Är det här kanske en skärgårdscarbonara?

ONSDAG: En massa grönsaker i ugnen. Rostade potatis. Lagade färsbiffar med fetaost för första gången på länge. GLÖMT hur gott det kan vara. Fyllde små portobellosvampar med fetaost som vego. Också himla gott. Tzatziki.

TORSDAG: Fish & chips från vår foodtrucken som kommer på torsdagar. Glutenfria fishcakes till tjejerna som inte tål gluten.

FREDAG: Fin rump steak från vår köttdeli. Bearnaise från Waitrose. Nypotatis, portobellosvamp och tomater i ugnen. Inte så oväntat eller hur. Plus delins egna glass. Lovar att den är snäppet godare än Häagen-Dazs.

LÖRDAG: Pizza från Waitrose. Dels den med chili och salami och så den med svamp och tryffel. Plus glutenfri margarita toppad med getost och kött från kvällen innan.

SÖNDAG: Sen publunch på puben på andra sidan byn. Vilket är typ fem minuter att gå, ehum. Känns alltid som vi har gått JÄTTELÅNGT när vi går dit. Och efter en gigantisk sunday roast tog det dubbelt så lång tid att gå hem.

Skärgårdscarbonara med rökt makrill och bondbönor.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.