Veckans bästa

I torsdags var jag med minstingens klass på deras wellie walk. 60 förväntansfulla barn som skulle på ett par timmars promenad i skogen. Mysigt ändå med att hon går på en mindre skola, det är bara 16 stycken i hennes klass. Helt klart en veckans höjdpunkter, även om det var mycket mer lerigt än vi kunde ana när vi väl var ute med hela skaran i skogen, haha!

Missar inte gärna ett tillfälle att äta fredagsfrukost på byns café. Vanligtvis fullt. Denna gång var vi bara 5-6 gäster. Känner väldigt mycket för våra lokala företagare just nu när corona drar fram, om de kommer att klara ekonomin. Kommer köpa mer stödkaffe hos dem från och med nu.

Samma sak på puben. Vi brukar gå ner och ta en pint på lördagseftermiddagen medan en av tjejerna simmar. Det har också blivit en av veckans höjdpunkter. Hann prova deras nya scotch eggs som är ny på barmenyn. Men det var betydligt färre gäster även här jämfört med tidigare lördagar. Åh, det känns så melankoliskt alltihop.

Veckans middag:

MÅNDAG: Brittisk komfortmat! Bakpotatis med bacon, vita bönor med tomatsås och riven ost. Plus sallad. Mest förvånande var nog att det var JAG som lagade det här och inte maken, haha!

TISDAG: Lammkotletter med rosmarin och vitlök (grillades direkt i ugnen, skönt att slippa stekoset). Blomkålsgratäng. Bönsallad med paprikapesto. Sallad. En chilistinn bönburgare från frysen som vego.

ONSDAG: Curry med fisk, kokosmjölk och bladspenat. Ris. Papadam. Utgick från det här receptet men hackade även ner lite trötta grönsaker som behövde användas upp.

TORSDAG: Soppa med svartkål, cannelinibönor och små köttbullar gjorda på färs av cumberlandskorv från vår köttdeli. Typ det här receptet + att vi tärnade ner lite morötter och toppade med riven parmesan. Veckans godaste middag. GÖRT säger jag.

FREDAG: Hamburgare med bacon och blåmögelost. Ungefär så här. (Pescitarianen sov borta hos en kompis.)

LÖRDAG: Tre sorters pizza (givetvis shiitake på en som tidigare helger) plus vegetariskt småplock. Varför överge ett vinnande koncept.

SÖNDAG: I kväll blir det makens fish pie. Den är fortfarande obloggad, jag vet. Helt klart framröstad som topp-3 när det gäller hans bästa middagsrätter.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.