Veckans bästa

Det har vart en man kort i laguppställningen här hemma under veckan eftersom Elvaåringen har vart på skolresa. Sexorna har traditionsenligt avslutat primary school med att vara på Heap Warren hela veckan. Ett slags äventyrskollo med aktiviteter från morgon till kväll. SÅ efterlängtat att komma iväg. Hon kunde inte springa fort nog med resväskan i måndags morse! Lite tomt utan henne såklart. Minstingen njöt av att ha deras rum för sig själv. Men skönt ändå när flocken är samlade igen tycker den ömma modern.

Jag var inne i London i torsdags för handla till ett bröllop vi ska på senare i sommar. Tog sikte på en sen frukost i Chelsea och scannade sedan av alla butiker vid Sloane Square. Mycket lugnare än Oxford Street och bra butiker på en radie av några hundra meter. Nöjd med 19000 steg när jag kom hem.

Vår midsommarafton? Barnen var i skolan och maken jobbade. Jag var ledig! Hann se Rocketman på vår gulliga kvartersbio. Älskar mitt-på-dagen-bio. Vår biograf är så söt med egen bar kvällstid. Har som mål att gå dit en gång i veckan men lyckas inte alltid. Härlig film förresten!

På kvällen kvällen dukade vi upp med svensk mat. Hittade två sorters sill och västerbottensost på Ocado. Gravad lax från Waitrose. Lite hemlängtan ändå kvällar som dessa då vi haft många mysiga midsomrar hemma i vår svenska hood.

Igår lunchade vi på en ny trevlig pub ned härlig vy ute i deras trädgård. Återkommer i ett annat inlägg.

Idag har vi vart ner en sväng till stranden i Seaford. Två av fem badade. Det var inte jag.

Vad vi har ätit?

Måndag: Grillat! Lammkotletter och chunky grönsaker med smulad feta. Hade även sötpotatis på grillen. Lindas in i alimuniumfolie och lägg direkt på kolen. Grönsallad med skivade champinjoner.

Tisdag: Någon slags spansk (?!) fisksoppa med räkor, fänkål och rökt paprika.

Onsdag: Gårdagens soppa minus räkor. Vitlöksbröd till.

Torsdag: curry med krabba och dosa på Hoppers. Återkommer med blogginlägg för det här är fab!

Fredag: midsommarafton! Två sorters sill, gravad lax med hovmästarsås, rökt lax, nypotatis med dill, köttbullar med rårörda lingon, glutenfritt knäcke, västerbottensostpaj med smördeg, stekt sparris och sallad. Jordgubbar med vaniljglass.

Lördag: Rester! Sen publunch gjorde att vi inte var så hungriga på middag senare på kvällen. De två äldsta åt glutenfri pizza från frysen. Maken åt glömda ribs från kylskåpet. Jag åt gårdagens västerbottensostpaj. Yngsta klämde en Margarita från Tesco. Alla nöjda. #restfest

Söndag: grillat kyckling och marinerad fläsksida. Rödbetshummus. Bakade sötpotatis på grillen. Limedressad rödkålssallad. Potatissallad med gräddfil och tomater. Spenatsallad. Världens bästa rester till veckan som kommer.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.