Veckans bästa

En av åttaåringens vapendragare från Sverige har förgyllt vår helg. Igår hann vi med att spana på Big Ben, klättra på lejonen vid Trafalgar Square, luncha på Londons högsta restaurang, sitta högst upp på en dubbeldäckare och hänga på marknaden i Covent Garden. Hallå JAG somnade ovaggad!

Idag har vi haft Åttaårskalas. Kalasbarnet önskade plockmat så vi riggade upp med alla hennes önskemål. Sliders, pizzabollar med vitlöksdipp, pizza i plockhändigt format, grönsakssticks,  sausage rolls, mozarella/tomat/basilika på tandpetare, grissinis och curly fries. Gulligt gäng ändå som satt vid sitt långbord över en timme. Ja det blev tårta också. Och svenska kokosbollar!

Vad vi har ätit den här veckan?

Måndag: Här var det lite slarvigt med middagsmaten. En sen lunch på flyget hem. Hade lovat barnen hämtmat från Leon vid London Bridge. Men det tog en evighet att komma iväg från Heathrow så vi passerade stationen med typ en minuts marginal och det blev en macka på stående fot hemmavid innan alla stupade i säng.

Tisdag: Brittisk komfortmat! Fishfinger sandwich! Köp de bästa burgarbröden. Stek de bästa fiskpinnarna. Fyll burgerbrödet med fiskpinnar, tartarsås, isbergssallad och en tomatskiva. Maken stärkte upp med ugnsrostad potatis till de som var extra hungriga.  Typ sånt man orkar laga när jetlaggen kryper i hela kroppen.

Onsdag: Mer komfortmat! Vego! Mac and Cheese! Med fint skuren haricot verts och färsk chili. Perfekt för glutenfri pasta som kan ha lite trist textur ibland.

Torsdag: Ostfyllda lammfärsbiffar med caponata. Lite stekt skivad potatis från i tisdags toppad med chili flakes.

Fredag: Hämtmat. Indiskt! Sex olika curries (fyra vego), olika sorters ris, naan, paapadam och pickles.

Lördag: Efter en heldag i London blev det hämtmat från Leon på tåget hem. Chicken Satay för mig.

Söndag:  Maken preppade smördagsinbakad lammgryta, smörfräst grönkål, ugnsrostad potatis och myntasås.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.