Veckans bästa

Vi improviserar någon slags svensk-brittisk advent. Har hängt upp julstrumpor vid öppna spisen som vi inte riktigt vet hur de ska användas. Barnen uppfann någon ny tradition med hänga sina brev till tomten i julgranen. Men nu har vi även lärt oss att breven till den engelska tomten ska läggas i öppna spisen så att han hittar dem. Och det skrivs miljarders med julkort här borta. Barnen har redan fått fler än vad vi får en vanlig jul hemma.

Igår var vi till Knole Park utanför Sevenoaks. En fantastiskt härlig park full med hjortar. Det är även en populär golfbana där spelarna tålmodigt väntar på att hjortarna ska promenera vidare för att inte vara i vägen.

Idag spöregnar det. Ett barn har sovit borta och har inte hört av sig ännu. En är på biokalas. En tredje pluggar för terminstenta. Maken kollar rugby och jag tänkte klicka hem lite julklappar och beställa hem nästa veckas mat. Bra söndag!

Vad vi har ätit?

MÅNDAG: Veckans rester! Pyttipanna för att tömma kylen på allt möjligt. Toppade med skivade rödbetor och stekt ägg.

TISDAG: Vego! Risotto med svamp och parmesan.

ONSDAG: Vego! En krämig broccolisoppa. Ägg/majo-mackor till de mer hungriga.

TORSDAG: Ett recept från Waitrose: fläsksida (makens ständiga favorit i vardagsmatfixandet) med rökt bacon, cannelinibönor och savoykål. Supergott!

FREDAG: En oortodox favorit: bulgogi (marinerad 24 timmar), smulad fetaost, avokado, koriander, srirachasås, salladslök, strimlad rödkål och tortillabröd.

LÖRDAG: Det blev sen lunch i Sevenoaks så ingen var egentligen direkt hungrig på kvällen. Vi hade glutenfri margeritapizza i frysen som vi toppade med lite rester från kylskåpet. Plus att vi testade Tescos glutenfria mozzarellasticks.

SÖNDAG: Ryktet säger att maken ska göra fish pie.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.