London: Middag på Maze Grill

Maze Grill var lite av ett spontanbesök häromveckan. Jag surfade på opentables hemsida lite diskret under bordet när jag var på konferens i Kensington med hopp om att hitta en restaurang för fyra personer samma kväll, som var max en kvart bort att promenera. Och insåg att Maze Grill skulle kunna bli bra. Plus att jag inte hunnit promenera runt i Chelsea tills nu. Något jag för övrigt nu kan rekommendera eftersom det är så mysiga kvarter.

Maze Grill är en av Gordon Ramseys (många) restauranger med temat kött och sushi. Låter kanske lite knäppt men menyn har ett tema som håller ihop bra och är onekligen ett upplägg som passar många. Bokar du dessutom bord mellan 17-19 kan du ta del av deras “set meny” vilket innebär två rätter för 16 pund eller tre rätter för 21 pund.

Drink med Earl Grey, gin och fläder före middagen.

Vi hann alla med förrätter. Om dessa kan man säga att de var ganska olika i storlek. Kollegans toast med räkor och chorizo var väldigt stor. Min med kyckling nedan betydligt nättare.  Supergod i sin enkelhet. Receptet finns här.

Gochujang popcorn chicken

För mig kändes det självklart att äta kött till varmrätt efter att ha sett alla fina styckningsdelar sväva förbi på servitörernas fat (de går runt och visar före beställning). Jag var nyfiken på deras variant av Steak Sandvich med chimicurri. Ett litet hallelujamoment.

Jag fick för mig att jag behövde något till och hade beställt dessutom  friterade rökringar med dipp. Alltså.  Jag orkade inte alls med allt. Så gott! Men det blev walk over för att lämna lite mat. Inte alls likt mig. Lite sorgligt att tvingas tacka nej till dessert.

Helt klart prisvärt att äta så mycket god mat utan krusidiuller till rimlig peng. Nästa gång kommer jag hit med familjen för det kändes väldigt barnvänligt här. Också värt att nämna att servicen var förstaklassig. Och det blir definitivt kött för mig här igen. Jag tänker så här, även om jag inte äter lika mycket kött som tidigare, så gäller det att prioritera tillfällen när jag gör det.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.