Veckans bästa

Jag har säkert missat hur mycket som helst om vad som förväntas av mig som förälder i samband med skolstarten här i England men jag tror inte vi har gjort bort oss allt för mycket.  Det är så himla mycket smågrejer som ska fixas. Ett barn ska ha ‘revision cards’ i rätt storlek till skolan. Vet inte ens vad det är (läs: köpte fel). En annan två behöver olika whiteboardpennor och tre sorters bläck. Glöm inte vattenflaskorna! Svarta strumpor till gympan istället för vita om det är rugby. Och så vidare in i oändligheten.

Men barnen är nöjda. Ganska trötta om kvällarna. Det är så himla skönt att de två yngsta har så nära till skolan. Det är ju bara en minut bort. Typ att jag hör i vår trädgården när de har rast. Äldsta morrar lite åt sin långa promenad varje morgon men det går ju inte riktigt att lösa på något annat sätt heller. Men hon pluggar in en podd i öronen och trampar på.

Idag har vi vart på stranden i Camber Sands och fikat i pittoreska Rye. Vi har pratat hela sommaren om att åka dit men det har som inte blivit av. Väl värt nu i lågsäsong. Det känns faktiskt lite som att vi är på semester varje helg när vi rekar runt i närliggande städer och byar.

VAD HAR VI ÄTIT DEN HÄR VECKAN?

Har svårt att bestämma mig vad som var veckans bästa middag. Kanske måndagens falafel med sötpotatis. Men genidraget att toppa soppan i torsdags med pyttesmå köttbullar var ju galet gott också.

MÅNDAG: “Veckans vego”: sötpotatisfalafel, rödbetshummus,  någon-slags-tahini-sås, fetaost, skivad rödlök, avokado och pitabröd.

TISDAG: “Veckans kött”: sötsur biffwok + ris.

ONSDAG: “Veckans fisk”: ugnsbakad lax  + risotto med gröna ärtor + sallad med bladspenat/tomat.

TORSDAG: “Veckans soppa”: rödbetssoppa med grönkål och potatis toppad med små köttbullar med dill + gräddfil.

FREDAG: Long time no see – Fajita Night! Precis som vanligt med flankstek, stekt paprika, guacamole osv.

LÖRDAG: Tre sorters kött på grillen med småplock och röror.

SÖNDAG: Grillade lammkotletter  + fetaostsallad.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.