Veckans bästa

Andra veckan i Yorkshire fortsatte i samma lugna tempo. Barnen trynar länge i sängarna på morgonen. De sover lätt till klockan tio. Lite oklart ibland om frukosten är en tidig lunch eller om lunchen är en sen frukost. Har promenerat till marknaden i byn. Hängt på backluckeloppis. Spelat Monopol. Sett Mama Mia 2 på bio. Småhandlat lite i Darlington. Nu är vi nog nere på ettans växel och det är tre veckor kvar på sommarlovet.

Sommarens gindrink har vart rosa!

VAD VI HAR ÄTIT?

Är fortfarande inneboende hos svärfar så vi har turats om med matlagandet. Mataffären i byn har ganska kasst utbud på glutenfritt. Så här i efterhand inser jag att jag borde beställt hit lite glutenfritt via nätet för att variera lite för barnen. Jaja vi lär oss allt eftersom.

MÅNDAG:  Svägerskan bjöd på panerad kyckling, sallad, ris med bönor, majskolvar etc.

TISDAG: Tioåringen preppade fajitas med chipotlemarinerad flankstek, sriracha, guacamole, pico de gallo, ost mm.

ONSDAG: Tolvåringen preppade salsciccia, potatissallad + sallad med avokado/oliver/mozzarella.

TORSDAG: Svärfar bjöd på chili con carne med ris + pitabröd.

FREDAG: Svärfar lagade ugnsbakad skinka, ostgratinerad blomkål och klyftpotatis.

LÖRDAG: Maken gjorde en gigantisk grillmiddag med tre sorters kött + ceasarsallad, sallad m tre sorters bönor, halloumispett, röra med grillad paprika, citronstinn hummus och chilimajonnäs.

SÖNDAG: Vi skulle ha ett uppsamlingsheat med rester plus lite tillägg och det slutade med att svärfar nu har ännu mer rester.  Hamburgare, grillspett, chili&chips, gårdagens bönsallad och röror, pitabröd + en ny ceasarsallad. Jordgubbar och glass till efterrätt.

 

BOKMÄRKT?

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.