Veckans bästa

Vecka 24 svischade förbi alldeles för snabbt. Den ömma föräldrarna jobbar på. Mycket vardag i förorten just nu. Yngsta har haft friidrottsläger hela veckan och vi har härmed familjens första långdistansare i familjen. Mellantjejen har hängt på fritids och verkar ok med det. Äldsta hade sin skolavslutning i tisdags vilket vi firade med lunch på Haga Bottega. Nu går hon på fyra dagars illustrationskurs. Älskar utbudet på Kulturskolan!

På Facebook fick jag ett infall och outade att vi skulle äta vego hela veckan eftersom det är #worldmeatfreeweek. Hur det gick? Ganska bra tycker jag. I onsdags smög vi in en en bortglömd salmalax som förrätt. Dag fem blev det visst hamburgare. Det var liksom det enda som blinkade i huvudet i fredags när jag panikhandlade en halvtimme innan maten skulle stå på bordet. Och när jag väl kom på att den skulle vara på caesartema gick det inte alls att backa bandet.

Vad vi har ätit den här veckan?

MÅNDAG: Linsgryta med halloumi och oliver + grönsaksris.

TISDAG: Jag åt middag på jobbet. Övriga familjemedlemmar var lite överallt.

ONSDAG: Trerätters: Laxtartar! Citronpasta! Jordgubbar med glass!

TORSDAG: Grön ärtsoppa med kokt ägg + pizzatoast.

FREDAG: Caesarburgare med pommes frites + tryffeldipp.

LÖRDAG: Gorgonzolapizza. Första gången som vi preppade glutenfri pizzadeg. Har lite att lära fortfarande.

SÖNDAG: Barnen fixar: vegolasagne med ricotta och svamp +  vaniljkräm med passionfrukt/mango/hallon.

Bokmärkt?

Inte så mycket faktiskt. Men den här har fastnat på min näthinna – Vegan Loaded Texas Fries.  Och Shakshuka med Aubergine. Även om aubergine är den grönsak som barnen är mest tveksamma till. Tänker osunt mycket på blåbär just nu. Kanske blir det blåbärsrutor snart.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.