Riga: vidare till Jurmala

Vi var bara två nätter i Riga men hann med att ses oss omkring en del. Mycket promenerande i gamla stan och givetvis en liten båttur på kanalen. På söndagen tog vi tåget till Jurmala som är en populär badort väster om Riga. Två enkelbiljetter kostar 2,60 euro och resan tar ca 30 minuter. Perfekt dagsutflykt!

Hur mycket folk som helst på stranden! Jurmala är en mysig liten ort, lite same-same med restaurangutbudet men helt ok. Flera fina boenden att bo på i rar sekelskiftesstil på gatan som går parallellt nere vid stranden. En annan gång kanske vi stannar här. För Lettland gillar vi!

Lite beslutsångest om vart vi skulle luncha någonstans. Till slut hamnade vi på Lighthouse Grill. Det var väl ok men ojämnt. De plockade bort en brunchbuffé precis när vi kom och den såg lite trött ut. Makens förrätt var kanske den bästa tallriken. Vad det är på bilden? Ugnsgratinerad korv och potatis!

Jag hann med mitt planerade mission att prova kall soppa med ängssyra. Vi har hur mycket ängsyra som helst hemma i trädgården, så bra inspiration att kopiera vid tillfälle. Även om det här var lite väl okryddat för mig och smakade allt för mycket dill.

Grillad färsk fisk är en av de bättre valen på menyn.

Jag hade hoppats lite mer på min shaslik eftersom restaurangen är inriktad på grillrätter. Det var en märklig blandning av tillbehör på min tallrik. Det kändes lite som om jag fick lite överblivna slattar från skafferiet. Hm.

Sen var det dags att åka hem. Vi tog taxi direkt till flygplatsen och det tar bara 20 minuter från Jurmala. Flyget tar som sagt bara en timme rakt över Östersjön. Bra helg som jag gärna gör om!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.