Irland: Mizen head och Castletownbere

Vi stannade till på Mizen head på irländska västkusten. Det här är Irlands sydvästligaste punkt och en av de mer extrema platserna vädermässigt att besöka på ön. Vad det blåste när vi var längst ut! Museumet handlar signalstationens historia och vyerna är oändliga. Väl värt pengarna för det finns en hel del att ta till sig av deras utställning. Och det behövs alltid en bensträckare när man har suttit för länge i bilen. Barnen spanade tålmodigt efter delfiner och valar som brukar hålla till strax utanför. Efteråt så har det här varit en av de stopp som de har sagt att de har gillat mest.

Alla våra boenden på resan var bokade ganska sent. Typ ett par veckor innan vi åkte, så mycket av det som vi var intresserade av var redan fullbokat. Därför var jag mångt och mycket tacksamt för hur bra det ändå blev.

Den här natten bodde vi i Castletownbere och på fyrstjärniga Beara Coast Hotel som har ett stort praktiskt familjerum. Det är en liten bit att gå ner till restaurangerna men vi hade en härlig utsikt över hamnen från vår balkong och som verkligen var ypperligt bra för ett glas vin efter att barnen hade lagt sig. Ja och så den fantastiska tapeten ej att förglömma.

Det var lite för tidigt för att äta middag när vi promenerade runt stan (ja det går fort) så vi hann med ett stopp på MacCarthys. De har en hel del awards för sin pub och var bland annat Årets Pub i Irland 2016.  Lite ‘quirky’ kanske man summera och kika gärna in om du är här.

Middagen? Vi hamnade på Murphys! Nästan omöjligt att missa när du kommer in i stan tack vare den fint målade fasaden.

Inne var det tomt på gäster och liknande mest ett enkelt café. Jag fick lite kalla fötter trots bra recensioner på nätet och övervägde att gå men maken hann beställa in öl så vi blev kvar. Tur nog. För det här är BRA! Och det kom en hel del gäster efter oss. Puh!

Minns inte vad den här tallriken heter på menyn men det var någon slags fisk och skaldjurstallrik som barnen delade på och gillade.

Jag åt riktigt fin ‘comfort food’. Coquilles! Ugnsbakade skaldjur i löjligt god krämig vitvinssås. Vi verkligen otroligt nöjda med middagen den här kvällen. Prisvärt också! Inga bra bilder på efterrätterna men missa inte dom. 4 euro styck och riktigt goda.

Vi hade inte förbokat frukost på hotellet. Vilket var bra för vi hade börjat längta efter enkla frukostar efter en veckas resande. Därför åkte vi ner till The Coffee House när vi checkade ut. Rart lite ställe för frukost som var populär. Nöjd med det också!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.