Veckans bästa

Det har varit bra flow med veckans vardagsmat. Först ut en Super Salad inspirerad av lunchen på Jamies. Serverad med stekt halloumi och kryddig dressing. Blev även min matlåda i två dagar. På ett ungefär –  bulgur, finhackade grönsaker (gärna råa i den mån det går), lätt dressad till en krämig konsistens och så MASSOR av solrosfrön för krunchig textur.

I vintras när vi var i Thailand blev jag överförtjust i larb. Himla bra vardagsmat här hemma! Den här varianten var med  kycklingfärs, lime, koriander och chili. “Lite som tacos fast bättre” sa barnen när de åt larb och ris insvept i krispig isbergssallad mitt i veckan. Allt blir ju gott när man äter med händerna!

Fredagsmiddagen förtjänar ett eget inlägg  framöver. Bra teamwork mellan Elvaåringen och Sexåringen resulterade i vegetarisk brakmiddag. Halloumi-och-avokadoburgare med parmesangratinerade sötpotatis frites och chilimajo. Helt hysteriskt gott. Återkommer om detta!

Idag är vi lite trötta efter gårdagen Eurovisionfinal. Vi har hunnit med  en sväng till biblioteket nu på förmiddagen och det är simning och kalas i eftermiddag. Sen tidig kväll tror jag bestämt.

Bokmärkt under veckan:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.