Veckans bästa

Veckan började med en ny fikfavorit. Systrarna Andersson på Karlbergsvägen. De prickar av allt på listan – fint utbud på både frukost och bakverk, mysig miljö, personligt, bra musik. Bra där!

Veckan bästa vego är med god marginal det här. Förlåt det förtjänar ett mer fördelaktigt foto. Men ni vet hur det är. Här finns ingen fotostudio och jag hinner typ med ett mobilfoto innan jag sätter mig. Om ni följer Diners drive-ins and dives lika slaviskt som vi gör så kanske ni minns när Guy Fieri åt vego på Tin Shed. Denna Baby Beluga är ett försök till att kopiera deras variant. Först har du en hög med färsk bladspenat på tallriken. Lägg på jasminris. På med en vegocurry med  jordnötssmör, belugalinser (mina favoriter!) och strimlad grönkål. Toppa med färsk avokado. Plus sriracha. Helt klart mitt bästa vegotips just nu! 

En utemiddag blev det denna vecka. En fin steak tartar på Bistro Bromma. Deras vispade råbiff med kapris är bra!

Ett par ostar hann vi med från Jurss  Mejeri i fredags.  Inte lätt att rangordna de här för de är lika fina alla tre. Barnen blev förtjusta i Linnea, jag paxade Mönster och maken gillade Ädel. Alla nöjda!

Igår hade Nioåringen över två kompisar på middag. Hon har ett favoritrecept som hon gör riktigt bra på egen hand. Största plåten fylls med nachos, pulled pork, finhackad paprika, finhackade oliver, majs och riven ost. MYCKET av allt. Sen gratineras allt i ugnen och serveras med tre såser.  

Samma tjej var upp klockan sju i morse och fixade scones. Jag tror faktiskt hon är mer i köket än vad jag är!

Bokmärkt under veckan:

 

2 kommentarer

  1. Karin

    Vilka tre såser äts till pulled pork nachos? tar gärna emot tips 🙂

    1. Elin

      Vi har ju alltid en old school guacamole! och gräddfil! Sedan så är det med viss variation. Vad som helst med chili tycker jag. Har man kort om tid så ringlar vi sriracha över. Kolla även den här: https://www.ragazze.se/2013/05/05/basta-tillbehoret-djavulssylt/ Sedan funderar på jag på hur man hittar receptet på den där Molesåsen som var med på Sveriges Yngsta Mästerkock den här veckan? Hade en bit mörkchoklad och serverades till strimlad biffi små fajitas.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.