På julturné

Magnus och jag är på julturné söderut. Premiären gick av stapeln hos mina föräldrar, småsyskon, svägerska och brorson i Karlskrona innan vi packade ihop, lastade turnébussen bilen och fortsatte till svärmor och hennes sambo i Jönköping. Att ha två orter på turnéplanen känns lagom och på onsdag är hela bandet vi tillbaka på hemmaplan.

20111226-183109.jpg

Den senaste veckans mat har så klart gått i julens tecken. Vi startade dock med en god tacobuffé tillsammans med mina gamla vapendragare Mia och Lotta med familjer. Mia och Johan hade fixat en massa goda tillbehör och såser och både vuxna och barn blev nöjda. Kvällen före julafton tjuvstartade vi med julmaten hemma hos mina föräldrar, precis som traditionen bjuder. På julafton fortsatte vi med mammas goda sill, köttbullar, skinka och lax i en salig röra. Och så gjorde brorsonen Arvid och jag en smarrig pizza med tomat, skinka, korv och ost. Av lera. 😉 På plats hos svärmis blir vi lika bortskämda som vanligt; hembakat vörtbröd och de traditionella frallorna, värsta hotellfrukosten och vällagad ojulig mat.

Visst är det mysigt med lediga dagar, sena frukostar, mat på udda tider och clementiner i massor, men nu ser jag fram emot att äta bra och vara lite strukturerad. Innan dess ska vi förstås planera, laga och njuta av nyårsmaten!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.