Ge bort en matkasse från SOS Barnbyar i julklapp

Handen på hjärtat, hur många av oss har de senaste dagarna funderat på vad vi ska ge bort i julklapp till dem i vår närhet som redan tycks ha allt? Svärmor behöver kanske inga fler böcker, pappa inga fler strumpor och den gamla mostern definitivt inga fler chokladaskar.

När Handelns Utredningsinstitut (HUI) utsåg den färdigpackade matkassen till årets julklapp i höstas, var det nog inte SOS Barnbyars variant med ett matpaket som delas ut till fattiga barnfamiljer i Ukraina de hade i åtanke. Att bara tänka tanken på alla dem som inte kan äta sig mätta, får mitt hjärta att brista. Jag borde skämmas som tycker att det är ett problem att variera vardagsmaten och att komma på rätter som går snabbt att laga. Tala om i-landsproblem! En sak är säker; tomten som besöker  min och M:s familjer i Karlskrona och Jönköping i jul kommer att få några matpaket med sig att dela ut till barnfamiljer i Ukraina.

 
 
Foto: SOS Barnbyar

SOS Barnbyar erbjuder även andra livsnödvändiga julklappar. T e x. ett lekpaket med en fotboll och en nalle som ett barn i Siem Reap (i Kambodja) får, ett  medicinpaket som innehåller hiv-behandling för ett barn i Moçambique under en veckas tid och ett familjepaket som bidrar till att övergivna och föräldralösa barn i Moçambique får ett nytt hem och livsnödvändigheter som mat, medicin och skolböcker. Alla livsnödvändiga julklappar hos SOS Barnbyar finns här. Tänk på att tryckta gåvokort inte kan levereras om du beställer efter den 18 december.

4 kommentarer

 1. Hon som gick

  Vilket bra tips, tidigare år har jag gett bort getter och toaletter. I år får det bli några matkassar till Ukraina.

 2. Svärmor

  “Tankeöverföring” har varit inne på SOS Barnbyar för ett tag sedan… Det får det bli!

 3. Nellie-Sockertussen

  Hej!
  Jag har en tävling i samarbete med OBH Nordica som jag tror att du skulle gilla!

  Kom gärna förbi och var med och tävla =)

  Kram
  /Nellie

  http://sockertussen.blogspot.com/2011/12/tavling-vinn-obh-nordicas-nya.html

 4. Åsa

  Tack för tipset! Det blev en matkasse direkt till en klapp som ska delas ut nu i helgen (lite småpanik att hitta något snabbt). Gåvobrevet blev ackompanjerat av det fina rimmet “Året julklapp är ju detta, men jag gav det till någon annan så de blir mätta”… 😉

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.