Vilken middagskasse gillar du?

En vanlig fråga som jag får till vardags i egenskap av matbloggare är om jag vet “vilken middagskasse som är bäst”? Det har ju verkligen blivit en vardagsrutin för många familjer att beställa färdiga middagskassar för hemleverans. Antingen för att man inte hinner storhandla själv eller för att man kanske vill komma runt den ständiga frågan “vad ska vi äta till middag?”. Eller kanske för att man vill få hjälp med både och…

mat för fem middagar
Hemkört!

Nu har jag och Helena precis provat var sin middagskasse för första gången – det var ju helt klart en mental utmaning att låta någon annan utomstående bestämma middagsmaten!

En gemensam recension kommer snart men eftersom ämnet engagerar så är vi nyfikna på om ni läsare om prenumererar på någon middagskasse? Och vad ni isåfall gillar med tjänsten? Berätta gärna om för-och-nackdelar i kommentarsfältet!


Middagsmat hemma hos Helena för fem kvällar

12 kommentarer

 1. Matskafferiet

  Har inte vågat testa någon än så ser fram emot att se hur recensionerna blir.

 2. Katarina i Asien

  Vad spännande!

  Jag har nyss hittat till er blogg och här finner jag verkligen inspiration tillatt laga mat. Det är ibland mycket svårt att hitta på nya recept och framförallt, vad ska vi äta idag. Jag bor utomlands och inte kan finna alla normala ingredienser, vilket gör att ledan blir ibland stor!

  Trevlig matblogg ni har!

  1. Elin

   Kul med läsare från KL, finns noginlägg här i bloggen från din stad om gräver i arkivet 🙂

 3. M

  Vi hade Linas matkasse för något år sedan. Vi tyckte det var bra i början, men tröttnade när de började göra i vår mening trista recept anpassade för barnfamiljer. Tråkigt för oss, men de lyssnade såklart bara på vad majoriteten av kunderna tyckte.

  Nu har vi precis börjat med Icas matkasse, som vi hoppas kommer vara bra.

  Sen tror jag att man kanske tröttnar lite efter ett tag, vilken kasse man än har. Det blir som att gå och äta på samma restaurang varje dag.

  1. Elin

   Ja det är nog en knepig balansgång att göra mat för hela familjen utan att den blir för barnslig….

 4. Emma

  Linas tyckte vi var rätt oinspirerat och smaklöst. Den obligatoriska snabba salladen gjorde vi aldrig. Bekvämt javisst och förväntningarna borde kanske inte vara högre än att det ska vara bättre än slentrian-korven som landar på bordet när ork och inspiration tryter.
  Mathems matkasse gillade vi bättre, mer smak på maten.

  1. Elin

   Tack för tips 🙂

 5. Karin

  Vi har inte testat än men kommer troligtvis att börja med Citygross matkasse. Lovar att återkomma så snart vi kommit igång!

  1. Elin

   Tack för tips, visste inte att citygross har börjat med middagskassar också!

 6. Dagarna

  Vi har haft matkasse i 2 år nu och vill inte vara utan.

  I början hade vi Linas, men tröttnade på den kassen. Inte så roliga rätter, efter 2-3 månader återkom samma rätter.

  Vi bytte då till Middagsfrid och är supernöjda med allt. Vi kör med 3 dagars kassen varje vecka och kan då variera med vanliga vardagsrätter också under veckan.

  1. Elin

   Ja 3 eller 4 middagar tror jag kan vara lagom i en kasse. Min vecka blev lite upp och ner i planeringen, för efter att vi hade bokat en 5-dagars-kasse så kom vi på att vi skulle vara borta tors-fre, så vi halkade efter lite i planeringen…

 7. Mårten

  Vi har provat middagsfrid, Linas och Ica.
  Tycker allt att Linas var bäst. Har tre små barn och när vi har Linas äter dom som bäst. Kanske barnvänligast?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.