Bulgursallad med oliver och dijonsenapvinägrett


Foto: Mikael Koark

Kan ni tänka er att det faktiskt blev vår och försommar efter den här långa och envisa vintern? Jag är fortfarande lite chockad, för i ärlighetens namn tvivlade jag när jag  gick och pulsade i snön i mars, frös som en iller och var allmänt less på mörker och kyla. Sommaren är min bästa tid, så är det bara. 

Med värmen kommer picknick-tillfällena och då passar den här bulgursalladen finfint. Jag kan t o m lova att den har potential att bli din sommarbästis. 😉 Gör salladen i god tid innan servering; den blir som allra bäst om den får stå och gotta till sig över natten t ex.  Bulgursalladen är också en bra bas på en buffé (fler buffétips hittar du här).

Bulgursallad med oliver och dijonsenapvinägrett (6 portioner)

3 dl bulgur
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 rödlök
20 cocktailtomater
4 msk finhackad persilja
15 gröna oliver
15 svarta oliver

Dijonsenapvinägrett
1 1/2 tsk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
4 msk oliv- eller rapsolja
1 1/2 msk vatten
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt
1 1/2 krm svartpeppar

Gör så här:

Koka upp vatten och bulongtärning. Tillsätt bulgur och koka under lock på låg värme i 8-10 minuter. Låt sedan stå och dra med lock i ca 5 minuter. Finhacka rödlöken och halvera tomaterna. Blanda ihop salladen.

Blanda dijonsenap och vinäger. Tillsätt olja och vatten under omrörning och pressa i vitlöksklyftan. Krydda med salt och peppar. Häll dressingen över bulgursalladen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.