Kycklinglasagne med aubergine, ramslök och ricotta

Med inspiration från det här receptet föddes idén till den här lasagnen. Alltså kombon med pasta, tomatsås och ricottaröra. Det är inga speciella mått på detta inlägg. Du får blanda från höften.

Kycklinglasagne med aubergine, ramslök och ricotta

  • Använd lasagneplattor med spenat
  • Skiva och stek fyra kycklingfiléer. Krydda med salt, peppar, lite citronsaft och ganska mycket rosmarin.
  • tärna och fräs en stor aubergine, paprika och purjolök i stekpannan
  • varva krossade tomater i samband med moteringen av lasagnens
  • toppa med en sats ricottakräm med ramslök och tryffelolja ovanpå (recept nedan)
  • In med allt i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

Ricottakräm med ramslök och tryffelolja: En burk ricotta blandas med en tesked tryffelolja och ca 10 finklippta ramslöksblad. Salta och peppra ordentligt.

5 kommentarer

  1. Jens Hansen

    Ah ännu en variant på lasagne. Kan inte bli fel tycker jag. Ska nog laga min favorit snart. Skaldjurslasagne, mums.

    /Jens

  2. Fröken Dill

    Låter jättegott. Jag hoppas kunna lägga vantarna på lite ramslök nu i vår.
    Hälsar fröken Dill

  3. Anna

    Ser riktigt gott ut! Kul variant på lasagne. Ska definitivt provas.

  4. Lasagne med grönkål och svamp » Tre tjejer i köket

    […] kycklinglasagne med aubergine, ramslök och ricotta […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.