Panerad hokifilé och stuvad spenat – en vardagsfavorit

De gånger jag gör panerad fisk och stuvad spenat undrar jag alltid varför jag inte lagar det oftare. Det är en riktig vardagshöjdare och är ju inte det minsta klurigt eller särskilt tidskrävande att göra. Jag vill bara påminna er om det! 😉

Hoki är en lämplig fisk att panera och steka. Under tiden potatisen kokar skärs fisken i bitar och paneras (med uppvispat ägg + ströbröd).  Spenaten fräses och stuvas (mjölk och vetemjöl blandas ihop och hälls i spenatkastrullen, salta, peppra och låt koka ihop i några minuter). Fisken steks på några minuter. Servera tillsammans med kokt broccoli eller gröna ärtor och citronklyftor. Vardagsmat när den är som allra bäst!

3 kommentarer

  1. Emma

    Vi åt (nästan) samma sak igår! Fast vi valde färdigpanerad fisk och en sås gjort på yoghurt, vitlök och riven parmensan. Väldigt mumsigt.

  2. Foodelicious.se

    Verkligen en perfekt vardagsrätt och hoki är dessutom en väldigt smakrik fisk. Mums!

  3. Janne

    Oh ! Det ser aptitretande och läckert ut ! Ha en fin dag nu ! 😉

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.