Banankaka med kokos

Det här är ett bra recept när det ligger några mogna bananer i fruktlådan som ingen vill ha för att “skalet börjar bli svart”. Fördelen med dem är att de är lätta att mosa ner i en smet och det här brödet blir ganska tungt – men riktigt saftigt och gott!

Banankaka med kokos

  • 100 gram mjukt smör
  • 2 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • en nypa salt
  • 4 mogna bananer
  • 2 ägg
  • ca 0,5 dl kokosflingor
  1. Smöra en avlång bakform och använd gärna kokosflingor istället för ströbröd.
  2. Blanda socker och smör i skål.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt separat och rör sedan ner det i smörskålen.
  4. Mosa bananer och blanda ner dem med äggen. Rör även ner ett par matskedar kokosflingor.
  5. Häll smeten i formen och grädda i ca 175 grader. Mitt bröd stod ganska långt ner i ugnen och behövde drygt en timme på sig för att bli klart.

6 kommentarer

  1. Fridas kök

    Låter gott! Det måste jag testa. 🙂

  2. Johanna Berg

    Mmm! Låter mumisgt! 🙂

  3. Martina

    Det låter gott….men väldigt sött… 😮

  4. Elin

    Ja, det är kaksött så jag tror bestämt att jag döper om den till banankaka 🙂

  5. Sandra drömkaka

    Mmm nu blev jag sugen att baka bröd på direkten! Kan tänka mej det blir härligt gammeldagssött av bananerna 🙂

  6. Hej då 2009! » Tre tjejer i köket

    […] från Snälleröd! Dessutom så bloggades om en grym tomatpesto,  Ilvas auberginesallad, en banankaka med kokos.  Ett par dagar innan jul hoppade vi på flyget till Edinburgh för att fira jul i England på […]

Lämna ett svar till Martina Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.