En caprese räddade eftermiddagen

Ibland är stödmaten en räddaren i nöden; när hungern attackerar akut eller när det är en timme eller två kvar till middagen är klar. Oftast tar jag en banan eller kanske en korv med bröd om jag är på stan.

I helgen svängde vi ihop en capresetallrik. Tomater, mozarella, färsk basilika, lite olivolja och svartpeppar. Så enormt mycket godare än all annan stödmat och det kändes snarare som en förrätt än en trist nödraket. Min eftermiddag blev definitivt bättre och fr o m nu ska jag se till att alltid ha capreseproviant hemma!

3 kommentarer

  1. Niklas

    Caprese är verkligen gott! Och enkelt! Jag tar ofta på lite lufttorkad skinka också: http://nyfikenpamat.blogspot.com/2009/05/sallad-caprese-med-lufttorkad-skinka.html

  2. Åsa, Gbg

    Slår varmkorven helt klart!! 😛

  3. Sommarmat: caprese-sallad » Tre tjejer i köket

    […] till det nygrillade. Ja, den här klassiska italienaren funkar ju till såväl förrätt som akut stödmat – outtröttlig […]

Lämna ett svar till Åsa, Gbg Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.