Couscous med morötter och fetaost

Jag har skrivit det förr, men Fontanas ekfatslagrade fetaost pimpar verkligen upp den mest bleka rätt. Eftersom couscoussalladen behöver smakrika kompisar presenterade jag dem för varandra och de blev ett lyckat par. Snabba ryck i köket är dessutom min vardagsmelodi, så den här rätten passar fint här hemma.

Till tre portioner behöver du:

2 1/2 dl couscous
2 1/2 dl vatten
1 1/2 msk tomatpuré
1 schalottenlök
1 liten vitlöksklyfta
2 tomater
1 liten morot
en liten snutt fetaost

Gör så här:

Finhacka lök och vitlök och fräs i lite olivolja. Tillsätt tomatpuré och buljongtärning och slå sedan på vattnet. Rör runt och låt koka upp. Häll i olivolja och couscous, ta kastrullen från värmen och lägg på locket (eller täck med plasfolie). Låt stå i fem minuter så att couscousen sväller. Filéa och hacka tomater och skiva moroten tunt. Blanda  couscous, tomat och morot och toppa med smulad fetaost.

Jag serverade couscousen tillsammans med kycklingfilé som jag  hade marinerat i olivolja, skal från en citron, en finhackad vitlöksklyfta, salt och svartpeppar. En bra allround-kyckling!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.