Ur ekorrens gömmor

Jag misstänker att jag och Magnus inte alls är unika när vi så gott som varje eftermiddag diskuterar vad vi ska äta på kvällen. Ingen av oss har någon bra idé eller ork att dra igång ett matlagningsprojekt när vi kommer hem från jobbet. Nu tror jag dock att jag har lösningen på det ständiga vardagsmatsproblemet. I förra veckan bestämde jag mig för att jag var tvungen att laga något från min hög med urrivna sidor från mattidningar, handskrivna recept och gratisbroschyrer som jag har samlat likt en ekorre. Ett framgångsrikt koncept eftersom det ju inte bara löser problemet med vad jag ska laga utan även breddar min repetoar.

Först ut var ett urklipp från Coops medlemstidning; ett recept på sejgratäng med rotfruktskross. Receptet finns här. Jag la till ett par champinjoner och lite purjo som fanns i kylen och fick en perfekt vardagsrätt som räckte till två personer och två lunchlådor. Det kan ju inte bli mycket bättre!

Sejgratängen är en fullträff, men bilden på den är snarare en miss. Att fota utan blixt i ett mörkt kök är inte att rekommendera, men bättre ett dåligt bildbevis än inget alls…

Hoppa för allt i världen inte över citronskivorna som ska stickas ned i gratängen innan den åker in i ugnen. Citronskivorna ger mycket smak och de är pricken över i:et.

Mitt projekt med att plocka fram godbitar ur gömmorna fortsätter och fler rapporter kommer helt säkert.

2 kommentarer

  1. yllet

    vilken bra idé! det finns en del oprövade recept även här.. i små recepthäften, avskrivna från kompisar osv! detta ska jag ta efter. sen! 🙂

  2. Viktoria Schiöler

    Tack, precis den sortens vardagsinspiration jag behöver!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.