Quornkorv

Jag har inte provat någon quornprodukt tidigare och har inte haft några planer att testa heller men när det kom en förfrågan om jag ville ha produktprov på quornkorv så tänkte jag att jag skulle utvidga mina vegetariska vyer lite grann.

Det här blev inte någon avancerad middag; vi stekte den i  stekpannan och serverade den med ugnsrostade rotfrukter och avokadoröra.

Lite spännande var det att se om tvååringen skulle äta upp den – och ja det gjorde hon faktiskt. Korv är korv i hennes värld och när jag frågade om hon tyckte att det smakade korv så höll hon med.

Värre var det nog med mig; korven är smaklös och har lite konstig konsistens. Det hade nog varit bättre att ta ut svängarna ordentligt med kryddningen, tex med chili och vitlök, nu anas bara den konstgjorda smaken från rökarom. Handen på hjärtat så får jag nog hoppas att det övriga quornsortimentet är bättre för det här var inget gott vegetariskt alternativ tycker jag.

Men jag vill gärna veta vad ni har för erfarenheter, vilka quornfavoriter har ni? Och finns det vegetariska korvar som ni kan rekommendera?

17 kommentarer

 1. Liv

  Jag gillar nästan hela quorn-sortimentet, undantaget korvarna som jag smakat någon gång men tycker har konstig konsistens och är smaklösa. Deras burgare tycker jag är jättegoda, och färsen är toppen att göra färssås av.

  Angående vegetariska skorvar så har jag inte direkt någon favorit, men korvarna från Viana brukar vara hyfsade. Eller så gör man seitankorv själv.

 2. Maria

  När jag var på något PR-event i början av året smakade jag på quornfärs och quornfilé. Jag gillade färsen bäst, den serverades i tacoinspirerad stil. Det mesta hängde nog på kryddningen i och för sig, men konsistensen var helt klart godkänd och liknade vanlig färs.

 3. Pytte

  Jag är en riktig köttätare och tycker att quorn är en smula läbbig produkt i sig, men jag har testat mycket ur sortimentet och blivit glatt överraskad av den pepparkryddade grillbiffen och ost- och broccolischnitzeln. Det är paneringen som gör det, gissar jag, jag har en ohälsosam kärlek till panerat och friterat. Men de är ändå relativt smakrika och väl värda att testa om man letar efter en vegetarisk snabbmatsprodukt!

  Jätteroligt att du hittade till min nystartade blogg häromdagen; tack för ett spännande ostkaketips!

 4. Molly

  jag gillar nästan hela quorns utbud av produkter, förutom möjligtvis schnitzlarna och kroketterna. den peppriga grillbiffen gillar jag skarpt och så även quornkorvarna. dem har förbättrat korvarna, förut var dem mer “plastiga” i konsistensen nu är dem mer som korv och så smakar dem mer. hälsans köks sojakorvar kan jag också varmt rekommendera som variation till quorns.

  jag tror nog att man måste ha bra tillbehör till quorns produkter om man ska tycka om dem. quornbullarna är t.ex rätt torra i sig (hälsans köks är godare).

  oj, vad långt det blev :O hoppas att du hittar någon quornfavorit du också!
  ha en bra dag!:)

 5. Översättarhelena

  Quornfärs och quornbitar tycker jag är de enda som är ätliga. Alla mina tre barn är vegetarianer, så vi äter oftast vegetariskt här hemma, trots att jag och maken inte är vegetarianer. Så långt som möjligt försöker jag dock undvika såna här hårt processade produkter, men till vardags måste man ju faktiskt göra det lite enkelt för sig ibland …

 6. Stina

  Alla qournprodukter – utom just korven – är riktigt goda. De få gånger jag väljer att äta vegetarisk korv så väljer jag den från Hälsans kök.

 7. Charlotte

  Jag gillar inte quorn nåt vidare – tycker det är godare att göra en “köttfärs” på linser och tomatsås och annat naturligt än att ha i den konstia quornen.. Om jag ska nämna någo god färdig veg-produkt tycker jag att grönsaksbiffar, selleribiffar, morotsbiffar, broccoli/ost-krocketter samt rödbetsbiffar är mumsiga! I USA finns det urgoda veggie-produkter för övrigt…

 8. Ida

  De enda vegetariska korvar som är goda är Hälsans köks coctailkorvar. Av quornsortimentet äter vi mest färs och bitar, gärna kryddade med taco-kryddmix eftersom det är svårt att få smak på särskilt färsen.

 9. Lena

  Jag åt inte kött under en period för några år sedan, då åt jag mycket quornfärs – gjorde köttfärssås till mig och ungarna. Sen började äta kött igen och slutade då med quorn. Sen valde jag en quornwok på East och blev jättesjuk. Förstod inte riktigt då att det var quornen som var orsaken – efter det har jag ätit det tre gånger till och varje gång har jag blivit dålig. Har läst att man tydligen kan utveckla en allergi mot just quorn. Varför har jag ingen aning om – men idag undviker jag det. Tyvärr för jag gillade färsen, som ett bra alternativ till köttfärs.

 10. Elin

  det verkar som om quornkorv var mindre bra att börja med när man introduceras till quorn nu när jag läser alla era svar, “vanlig” quornfärs verkar vara ett säkrare kort!

 11. Sofia

  Håller med många av de övriga….
  Hälsanskök soya korvarna är goda. Liknande med Bullens pilsnerkorv:razz:

  Vad gäller qourn föredrar jag färsen…typ identisk vid tacofärs och köttfärssås klassikerna!:)

  Annars är tzay ett trevligt alternativ, men svaårt att få tag i. Det är ett Thailändskt vegetariskt alternativ på svampprotein om jag inte missminner mig….

 12. Liv

  Ridderheims säljer tzay. Kan vara lite knepigt att få tag på, men butiker brukar kunna beställa in om man frågar. Annars finns tzay på Goodstore i Stockholm och på Astrid och Aporna i Malmö.

 13. Elin

  Tzay har jag inte ens hört talas om (kanske beror på att jag inte är någon vegetarian och inte håller utkik efter liknande produkter på samma sätt) men det ska jag absolut testa vid tillfälle! Tack för tips!

 14. Ulrica

  Quornfärsen åker ner i stekpannan varje fredag – gärna med den nya “taccokryddan” smoked chili & garlic – *mums* men i övrigt är jag inte så förtjust i quornen… Tsay är faktiskt det godaste “vego” jag testat förutom rena grönsaker som man själv tillagar efter bästa förmåga…

 15. kristina

  Som medveten vegetarian och dessutom har god utbilding och stort intresse för mat, tycker jag soyakorven från hälsanskök är fenomenal! den har mer smak och faktiskt, att klaga på innehållet är skrattretande om tänker vad den har att erjuda om man jämnför med köttkorv. Barn brukar älska soyakorven! Tufun är den jag änvänder mest hemma, den funkar till allt! Sen behöver man inte alltid ett dyrt altenativ till kött, en bönsalad räcker många gånger. Många tror att de inte ska klara sig men i den värld vi lever nu får en vuxen person sitt ultimata protien två gånger i veckan, resten samlas med slagprodukter. och många av våra stora idrottstjärnor är vegetarianer. Det handlar även om en miljöfråga! Jag tycker varje hem ska ha minst två dagar i veckan då dom äter vegentariskt! för av mina erfarnehetet är det inte barnen som vägrar, det är föräldrarna. //kristina

 16. oscar

  Om folk vill äta vegetariskt så är det upp till dem.
  I stil med Elin som skrev inlägget så har jag heller aldrig haft några planer på att prova quorn.
  Som mest skulle jag kunna tänka mig att någon enstaka gång prova tacofärs gjord på quorn, men that’s it.

  Jag är förövrigt väldigt nyfiken på varför kristina drar upp sin utbildning i ett högt opinionerat inlägg.
  Gör det inlägget mer kvalificerat?

  Som gymnasieutbildad höginkomsttagare (ja, jag måste väl också kvalificera mitt inlägg) så vet jag att mäniskan är allätare och är menad att äta kött (se t.ex. våra spettsigare tänder).

  Om det ska ätas vegetariskt två dagar i veckan så är det inget snack om att det ska det ska ätas karnivoriskt två dagar i veckan för att kompensera.
  Jag kan även garantera att enbart-kött dagar skulle göra både barn och vuxna glada.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.